10. ledna 2020 • 20:55

SESTŘIHY: Sparta skolila Vítkovice 5:3, Hradec - Boleslav 2:3p. Wolski 3+1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Úřadující mistr si může mnou ruce díky nové posile. V 35. kole Tipsport extraligy třinečtí hokejisté porazili venku Zlín 4:2, velký podíl na tom měl útočník Wojtek Wolski, který bral čtyři body a tři góly a asistenci. Litvínov ztratil dobře rozehrané utkání v Karlových Varech a padl 2:3 v prodloužení. Kometa v moravském derby přehrála Olomouc 2:1. Plzeň vyloupila Kladno 3:1. Liberec doma skolil Pardubice 5:2. Mladá Boleslav po skvělém obratu obrala Hradec Králové vítězstvím 3:2 v prodloužení. Vedoucí Sparta porazila Vítkovice 5:3 a vyhrála popáté v řadě.



Karlovarský obrat řídil Rachůnek

Podkrušnohorské derby zahájili oba soupeři obezřetně, bez větších brankových příležitostí. První nebezpečnou střelu na hostující branku vyslal ve 4. minutě Skuhravý, na druhé straně kontroval Hübl. V polovině úvodní třetiny mohl otevřít účet zápasu Kohout, ale jeho zakončení po samostatném úniku Janus zlikvidoval. Bezbrankový stav se změnil až ve 14. minutě, kdy se krátce po buly a úspěšně sehraném signálu prosadil Říha.

Ve 24. minutě se v karlovarské brance vyznamenal Novotný, když skokem plavmo zlikvidoval tutovku Hedberga. Energie se tlačila do útoku, ale Severočeši poctivě bránili střední pásmo a Janus chytal spolehlivě. Skóre se opět měnilo ve 29. minutě, kdy v předbrankovém prostoru Emingera přetlačil Jarůšek a střelou pod horní tyč zvýšil vedení hostů.

Hráči z lázeňského města se i nadále tlačili útoku, v koncovce se jim ale nedařilo. Herní převahu Energie nakonec zúročil ve 38. minutě Rachůnek, který střelou z mezikruží vrátil Západočechy do zápasu.

Poté, co ve 45. minutě po efektní individuální akci vyrovnal Gríger, vyvinuli domácí místy až drtivý tlak a dlouhé minuty nepouštěli hosty z jejich obranného pásma. Otočit vývoj zápasu mohl Eminger, ale jeho střela skončila jen na spojnici tyček, což potvrdil i videorozhodčí. Přidat třetí gól v normální hrací době ale Západočeši nedokázali.

Nakonec domácí získali dva body, když po třinácti sekundách prodloužení zápas ukončil Rachůnek.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Musím dnes mužstvo pochválit, myslím, že od první třetiny jsme hráli velmi dobře, vytvářeli jsme si šance a byli jsme lepší v pohybu. Litvínov byl ale do půlky zápasu velmi pozorný a silný v obraně a my jsme se těžko prosazovali v osobních soubojích. Měli jsme i dostatek šancí, abychom šli do vedení, což se nám bohužel nepovedlo a Litvínov byl velmi produktivní. Jsem rád, že i za stavu 0:2 jsme pořád věřili tomu, že si zápas vezmeme zpátky a to se nám taky povedlo. Za dva body jsme velmi rádi."

Jindřich Kotrla (Litvínov): "Do poloviny zápasu jsme hráli se soupeřem vyrovnaný zápas, plnili jsme věci, co jsme chtěli a bruslařsky jsme stačili. Od poloviny zápasu jsme se úplně sesypali, soupeř nás jednoznačně přehrál a dostával nás pod obrovský tlak. Jenom díky našemu gólmanovi jsme tady uhráli alespoň bod."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Litvínov 3:2pr. Obrat dokonal v prodloužení Rachůnek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 37:46. T. Rachůnek, 44:41. Gríger, 60:13. T. Rachůnek

Hosté: 13:55. J. Říha, 28:21. Jarůšek

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Bednář) – M. Rohan, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), D. Mikyska, Eminger, Šafář – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Šik, Raška I, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Hosté: Janus (Honzík) – Jánošík (A), Ščotka, T. Pavelka, Kudla, Baránek, J. Říha, L. Doudera – V. Hübl (C), Petružálek, Jarůšek – M. Hanzl (A), Mahbod, Hedberg – Gerhát, Kašpar, Trávníček – Zygmunt, Válek, F. Lukeš.

Rozhodčí

Horák, Pražák – Gerát, Hynek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

4608 diváků

Uragán Wolski! Ve svém druhém startu za Třinec dal hattrick

Zlín se proti úřadujícímu mistrovi ujal ve 4. minutě vedení, Štěpánkovi propadla za záda střela padajícího kapitána Beranů Žižky. Na druhé straně pálil z první Wolski, po přihrávce od zadního mantinelu ale minul. Lépe si počínal v patnácté minutě, kdy jeho pokusu vydatně pomohla do sítě brusle bránícího Noska. Hosté mohli vzápětí udeřit znovu, na Kašíka neúspěšně dotírali Roth s Ondřejem Kovařčíkem.

Na začátku druhé třetiny zkrotil Štěpánek tvrdou ránu Freibergse od modré čáry. Z brejku vyprášil Kašíkův beton Wolski, velkou šanci poté před Štěpánkem zahodil Okál. V polovině zápasu Třinec využil přesilovku, po Vránově zblokované střele uklidil puk za Kašíka Stránský.

Berani však přispěchali s rychlou odpovědí. Honejsek nejprve kousek od brankové čáry trefil tyč a zanedlouho se už z podobného místa nemýlil. V další zlínské možnosti se ocitl Herman, Štěpánek si ale tentokrát poradil. Pět minut před přestávkou se podruhé v utkání prosadil Wolski. Do nahození Galvinše vložil hůl a tečoval ho do protipohybu Kašíka.

V úvodu třetí třetiny prověřil Štěpánka Köhler, hostující gólman vyrazil puk betonem před sebe. Zlín se od 44. minuty musel obejít bez Honejska, jenž za protesty putoval předčasně do kabiny. Navíc stejně jako zlínská střídačka obdržel dvouminutový trest a Třinec při dvojnásobné početní výhodě trestal. Proti střílejícímu Wolskimu se Kašík nestačil přesunout a kanadský útočník s polskými kořeny zkompletoval hattrick.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): "Z naší strany šlo o dobré utkání. Prohry je škoda, bod jsme si určitě zasloužili. Věřím ale, že když budeme v takovém výkonu pokračovat, body získáme. Chtěl bych poděkovat jak hráčům, tak fanouškům."

Václav Varaďa (Třinec): "Zápasy se Zlínem jsou vždycky těžké a ten dnešní nebyl výjimkou. Věděli jsme, že se domácím nyní daří. Vítězství jsme dosáhli díky disciplinovanému výkonu, tří bodů si velmi vážíme. Děkuji celému týmu."

SESTŘIH: Zlín - Třinec 2:4. Výhru Ocelářů řídil čtyřbodový Wolski
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:42. Žižka, 30:12. Honejsek

Hosté: 14:12. Wolski, 29:30. M. Stránský, 34:18. Wolski, 44:10. Wolski

Sestavy

Domácí: Kašík (Huf) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, Hamrlík – Köhler, Fořt, Kubiš (A) – Okál, Honejsek, Šlahař – Dufek, Fryšara, Claireaux – Herman, P. Sedláček, Popelka.

Hosté: Štěpánek (Kváča) – M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Galvinš, Gernát, Roth – Wolski, P. Vrána, M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Chmielewski – Szturc.

Rozhodčí

Hejduk, Úlehla – Jindra, Zíka

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

4849 diváků

Rytíře sestřelil Rob

Kladno nastoupilo opět bez majitele Jaromíra Jágra, který se stále ještě nevrátil na led od zranění z listopadového duelu proti Spartě. Rytíři začali tlakem, ale vedení z něj nevytěžili. Plzeň začala být postupem času více nebezpečná před Godlou a v 15. minutě se dočkala vedení.

Rytíři sice odolali při Romančíkově vyloučení, ale hned dvě vteřiny po jeho návratu na led inkasovali. Godla neudržel puk po Pulpánově střele a Zdráhal doklepl puk do prázdné branky. Byl to jeho první gól ve třetím zápase za Plzeň po příchodu z Vítkovic a jubilejní padesátý v extralize. Další možnost měl Kracík, ale kladenský gólman svůj tým podržel.

Kladno odpovědělo ve 25. minutě v přesilové hře při Kracíkově vyloučení. Po Nashově přihrávce překonal Frodla střelou z pozice za levým kruhem Kaut. Za 94 vteřin se ale opět radovali hosté. Robovo bekhendové nahození vyrazil Godla hokejkou, ale puk se odrazil do branky od Kauta, který byl v souboji s Němcem. Plzeň se následně ubránila při dvou Mertlových trestech v rychlém sledu.

V úvodu závěrečné části při Melkově trestu Godla zlikvidoval šanci nejlepšího střelce a nejproduktivnějšího hráče extraligy Gulaše. Třetí tým tabulky na ledě desátého Kladna těsný náskok úspěšně hájil. Rytíři nedokázali smazat ztrátu ani ve dvou početních výhodách při trestech Gulaše a Čerešňáka. Těsně před koncem ještě zpečetil výhru do prázdné branky Kantner.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Kladno): "Plzeň byla celý zápas lepší a my jsme se jen se štěstím pořád drželi ve hře. Nakonec jsme v úplném závěru mohli i srovnat, ale výhra soupeře byla zasloužená. I kvůli absencím byly naše přesilovky velmi špatné. Ale myslím, že šance, že by někdo z absentujících nastoupil v neděli na Spartě, není."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Podali jsme jeden z vůbec nejlepších výkonů na hřištích soupeřů v sezoně. Jediné, co mohu vytknout, že jsme mohli potvrdit náskok mnohem dříve. Hlavně ve druhé třetině jsme měli mraky šancí. Muselo se tak hrát do poslední minuty a o výsledek jsme se tahali."

SESTŘIH: Kladno - Plzeň 1:3. Indiáni vybojovali na Kladně všechny tři body
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 26:30. T. Kaut

Hosté: 14:52. P. Zdráhal, 28:04. Rob, 59:59. Kantner

Sestavy

Domácí: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Lakos, Kehar, Barinka (A), Romančík – J. Strnad (C), Vampola, Redlich – Bílek, Machač, Zikmund – Š. Bláha, Stach, Melka – Hajný, T. Kaut (A), O'Donnell – Valský.

Hosté: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, Vráblík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, Kracík, Malát – Rob, V. Němec, Přikryl – Straka, Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí

Hodek, Pešina – Lhotský, Svoboda

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

4 035 diváků

Rozebrání Dynama řídil Bulíř třemi body

První zákrok utkání si připsal domácí brankář Hrachovina, nahození Mikuše mu ale nečinilo problémy. Na opačné straně prověřil Kacetla tvrdou ranou Derner. Ve 4. minutě už ale šli Bílí Tygři do vedení. Bulíř obkroužil branku a hledal lépe postaveného Birnera, přihrávku si však za záda vlastního brankáře nešťastně srazil obránce Kolář.

Hned vzápětí mohl přidat druhý gól Marosz, tváří v tvář Kacetlovi ale neuspěl. Liberec pokračoval v aktivitě a vybojoval si první přesilovou hru. Se střelami Birnera a Šmída si však poradil Kacetl. Další početní výhodu už ale Severočeši využili, dorážkou Hudáčkovy střely se prosadil Lenc. Východočeši mohli odpovědět v přesilovce, Hrachovinu ale prakticky neohrozili.

Hned na začátku druhé třetiny předvedl pěknou individuální akci Ordoš, kterou završil přesnou střelou do horního rohu Kacetlovy branky. Akcie Dynama tak opět poklesly. Ještě hůře mohlo být ve 25. minutě, kdy se před Kacetlem objevil osamocený Hudáček. Strážce pardubické branky ale s vypětím sil odolal a udržel svůj beton ve správné poloze u levé tyčky. Hosté se z libereckého tlaku vymanili až v polovině třetiny, během minuty Hrachovinu prověřili Beran a Blümel.

Domácí odpověděli na konci 33. minuty. Kotvanovu dělovku od modré Kacetl jen vyrazil před sebe, a tak měl Hudáček snadnou práci, aby zvýšil na 4:0. Dynamo se dočkalo až ve 37. minutě, prosadil se kapitán Kolář.

Do třetí části vstoupili hosté s Kantorem v brance a počínali si mnohem aktivněji. Hrachovina musel řešit střely Berana nebo Hollanda. Pak ale dostali domácí výhodu v podobě přesilovky a zásluhou Bulíře ji proměnili. Poté oživila dění na ledě šarvátka Hollanda s Vlachem. Poslední slovo měl při hře čtyři na čtyři Mandát, který upravil na konečných 2:5 z pohledu hostů.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): "Utkání jsme velice dobře začali. Drželi jsme se na puku, byli důrazní a povedlo se nám dát branky. Poté jsme trošku polevili a Pardubice si vytvořily několik šancí. Ve třetí třetině jsme se vrátili k naší hře a zaslouženě si došli pro tři body."

Milan Razým (Pardubice): "Liberec ukázal, v čem je jeho síla. Předčil nás ve všech směrech, hlavně v důrazu na brankovišti. Čtyři z pěti branek dali z brankoviště, pátý po naší hrubé chybě ve středním pásmu. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale schází nám dva produktivní hráči a naše síla dopředu je tak velmi slabá."

SESTŘIH: Liberec - Pardubice 5:2. Druhý tým tabulky neměl s posledním Dynamem větší problémy
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:42. Bulíř, 13:40. Lenc, 20:26. Ordoš, 32:52. L. Hudáček, 46:35. Bulíř

Hosté: 36:52. J. Kolář, 55:21. Mandát

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kotvan – Ordoš, Bulíř, Birner (A) – Lenc, L. Hudáček, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Průžek, A. Musil, J. Vlach – Najman.

Hosté: Kacetl (41. Kantor) – J. Zdráhal, Mikuš, Ivan, J. Kolář (C), Holland, T. Voráček – Tybor, Mandát (A), Svačina – D. Kindl, R. Vlach, Látal – Matýs, Harju, Kusý – Blümel, Poulíček (A), M. Beran – Machač.

Rozhodčí

Jeřábek, Micka – Ondráček, Axman.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

5 875 diváků

Skvělý obrat pod Bílou věží dokonal Najman

Mountfield nastoupil ke třetímu ze série čtyř domácích extraligových vystoupení, kterou zakončí v neděli duelem s Karlovými Vary. V úterý ale ještě naváže odvetou semifinále Ligy mistrů proti Djurgaardenu, v které bude hájit náskok 3:1. Do sestavy Mladé Boleslavi se po čtyřech zápasech vrátil kapitán Michal Vondrka, u něhož se spekuluje o zájmu právě Hradce Králové.

Do první velké šance se dostal hostující Zbořil po forčekingu Skalického, ale jeho pokus skončil nad brankou. Vzápětí se v osmé minutě radoval Mountfield. Smoleňák se probil do útočného pásma a z levého kruh se trefil přesně pod horní tyč. Vyrovnat mohl při hře čtyř proti čtyřem Vondrka, který se natlačil před Mazance, ale minul.

Na začátku druhého dějství měl možnost zvýšit Chalupa. Hrozili i hosté, ale ve 28. minutě byl blízko druhé gólu v utkání domácí kapitán Smoleňák, který trefil z levé strany z úhlu tyč. Na druhé straně se činil Mazanec, jenž si poradil s Flynnovým pokusem z mezikruží i se Zbořilovým únikem. Bruslařským klub se zase ubránil ve dvou oslabeních.

Po 32 sekundách závěrečné části pojistil vedení domácích Chalupa, autor dvou branek z úterního vystoupení ve Stockholmu. Najel si před branku a usměrnil za Krošelje Cingelovu přihrávku. Mazanec zůstával neprůstřelný až do 51. minuty, kdy jej při Paulovičově vyloučení překonal Zbořil. O čtyři minuty později ujel ve vlastním oslabení Najman a vynutil prodloužení. V něm po Zohornově přihrávce Najman vstřelil i vítěznou branku.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Mountfield HK): "Nehráli jsme moc dobře, ale vytěžili jsme z minima maximum a vedli jsme 2:0. Za toho stavu to musíme dohrát do vítězného konce. Bohužel jsme dostali kontaktní gól, Boleslav cítila šanci a povedlo se jim ujet v naší přesilovce. To byla naše hrubá chyba, udělali jsme dvě a zápas jsme si sami prohráli. Zdálo se mi, že nám dnes od druhé třetiny moc nešly nohy. Nevím, jestli jsme ještě seděli v letadle, ale musíme jít dál."

Radim Rulík (Mladá Boleslav): "Myslím, že jsme nehráli úplně špatně, ale prohrávali jsme 0:2 a nevyvíjelo se to pro nás vůbec dobře. Od druhé třetiny jsme si začali vytvářet šance, ale nedali jsme gól, protože gólman (Marek Mazanec) chytal výborně. Ve chvíli, kdy jsme to už ani úplně nečekali, se nám podařilo dát kontaktní gól na 1:2. To nám strašně pomohlo. Zvedli jsme hlavy a začali jsme věřit, že bychom se zápasem ještě mohli něco udělat. Jsme strašně rádi za obrat."

SESTŘIH: Mountfield HK - Mladá Boleslav 2:3pr. Parádní obrat hostů zařídil Najman
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:51. Smoleňák, 40:32. M. Chalupa

Hosté: 50:42. Zbořil, 54:26. Najman, 62:07. Najman

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Čáp, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Muška, Gaspar – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pavlík, Lev, Klíma – Perret, Koukal, Jergl – Miškář, Dragoun, Paulovič.

Hosté: Krošelj (Peters) – Hrbas, Ševc (A), Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Hrdinka – Skalický (A), Zbořil, Klepiš – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Vondrka (C) – Flynn, Najman, P. Kousal.

Rozhodčí

Veselý, Stano – Lučan, Kis

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

4535 diváků

Svozil si vystřelil extraligový rekord

V úvodní minutě mohl domácí poslat do vedení Klimek, překonat brankáře Vejmelku se mu ale nepovedlo. Ani Irglova střela do branky soupeře nespadla. Na druhé straně předložil Zaťovič puk od modré čáry si najíždějícímu Svozilovi, který už v koncovce uspěl.

Ideální šanci vyrovnat měli domácí v 18. minutě, kdy usedl k Orsavovi na trestnou lavici ještě Gulaši, Hanáci ale 21 sekund dlouhou přesilovku pět na tři nevyužili. Irgl i Dujsík trefili pouze hostujícího gólmana.

Hlavními postavami utkání byli oba brankáři, domácí Lukáš i hostující Vejmelka si připsali řadu zákroků a likvidovali šanci za šancí. V závěru druhé třetiny si hosté poprvé zahráli přesilovou hru, vyloučení Nahodila ale nepotrestali.

Aktivní byl zejména Plášek, jenž několik šancí nevyužil, ale nakonec se třetí branky v sezoně dočkal. Ještě předtím ale v 50. minutě potrestal faul brněnského juniorského reprezentanta Nahodil z trestného střílení. Plášek ale svůj nedovelený zákrok v 56. minutě odčinil, když za záda Lukáše dorazil Bartejsovu střelu.

Domácí při následné početní výhodě odvolali brankáře, výhodu šest na čtyři však ve vyrovnání nepřetavili.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): "Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas. Když budeme podávat podobné výkony, budeme bodovat. Vypracovali jsme si šance a z pohledu bojovnosti nemůžeme hráčům nic vytknout. Rozhodl smolný gól, který jsme ve třetí třetině inkasovali."

Kamil Pokorný (Kometa): "První třetina vyzněla jasně pro domácí. U nás byl jediný světlý moment, a to první extraligový gól Svozila. Jenom díky Karlu Vejmelkovi jsme první třetinu vyhráli 1:0. Ve druhé části se hra trochu srovnala, i když domácí byli neustále aktivní a agresivní, ale už jsme měli šance. Ve třetí třetině jsme paradoxně inkasovali ve chvíli, kdy jsme začínali mít víc ze hry a byli lepším mužstvem. Hráli jsme přesilovku, přišla ztráta kotouče, faul, trestné střílení a domácí srovnali. Potom to bylo kdo s koho. Domácím okamžitě narostly křídla, my jsme to zvládli a šťastnou brankou jsme strhli vítězství na naši stranu. Jsme rádi, že se prosadil Karel Plášek. Dva mladí střelci dneska rozhodli zápas, ve kterém jsme určitě nebyli lepším mužstvem. Ale vezeme si tři body, za což jsme hrozně rádi."

SESTŘIH: Olomouc - Kometa Brno 1:2. Rozhodl Plášek, poprvé se trefil Svozil
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 49:27. Nahodil

Hosté: 01:24. Svozil, 55:31. Plášek ml.

Sestavy

Domácí: Lukáš (Jan Brož) – Švrček, Valenta (A), Ondrušek, Dujsík (C), Vyrůbalík, Jaroměřský, Škůrek – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa (A), J. Knotek, Olesz – Laš, Kořenek, Skladaný.

Hosté: Vejmelka (Čiliak) – Bartejs, O. Němec (A), Pyrochta, Baranka, Gulaši, Svozil, Malec – Zaťovič (C), Hruška, Mueller – Vincour, Plekanec (A), M. Erat – Orsava, Rákos, L. Horký – Plášek ml., Kusko, Kucsera.

Rozhodčí

Robin Šír, Pavel Obadal – Vít Lederer, Vladimír Rožánek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Pátou výhru v řadě vystřelil 1. bodem mladík Vitouch

Kvůli menšímu zranění z tréninku se domácí museli obejít bez Růžičky. Hosté byli v první třetině aktivnější. Obránce Trška brankáře Machovského zblízka nepřekonal, ale v 15. minutě šel ostravský celek do vedení. Roman vyhraným vhazováním přihrál za sebe na Bukartske a lotyšský útočník, který část minulé sezony strávil ve Spartě, se trefil k tyči.

Na začátku druhé třetiny se proti Stránského střele vyznamenal lapačkou Machovský. Sparta srovnala v 31. minutě. Pech v obranném pásmu Vítkovic obral o puk Krenželoka a Svobodu nepřekonal, uspěl však Říčka.

V 36. minutě hosté Spartě znovu odskočili. Domácímu bekovi Košťálkovi utekl v rohu puk a Indrák ho před branku posunul na zakončujícího Stránského.

Jenže Pražané do konce prostřední části dvěma zásahy během 124 sekund otočili skóre. Nejprve kapitán Řepík zakončil samostatný únik a poté se v přesilové hře střelou z kruhu opět prosadil Říčka.

V polovině třetí třetiny se ve svém 14. extraligovém startu premiérově prosadil osmnáctiletý útočník Vitouch, který se dostal před Krenželoka, najel si před branku a zakončil. Jeho trefa se ukázala jako vítězná.

Na druhé straně vzápětí snížil v signalizované výhodě Roman. Konečný výsledek stanovil gólem do prázdné branky při power play hostů Košťálek, s 12 góly nejlepší střelec mezi obránci. Sparta zdolala Vítkovice ve čtvrtém z posledních pěti duelů.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Na začátku byl soupeř lepší a jednoznačně hladovější, protože bojuje o bytí a nebytí, zatímco my, v komfortní zóně, jak se dlouhodobě pohybujeme nahoře, jsme hráli z ruky a nebylo to ono. V první třetině jsme měli čtyři střely na branku. O první přestávce jsme si k tomu něco řekli a ve druhé třetině se to projevilo. Hra se vyrovnala a i díky přesilovkám jsme soupeře chvílemi přehrávali. Nevytvořili jsme si ale výrazný náskok, soupeř šel do toho na risk a výsledek jsme bránili. Pro diváka zajímavý zápas, pro nás trenéry stresující. Za nás se šťastným koncem. Určitě si k tomu něco řekneme a na něco se podíváme, protože náš výkon celých 60 minut nebyl ono. Byly části, kdy jsme hráli dobře a naopak kdy nás soupeř přehrával."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Náš tým bojoval, dřel. Vůbec to nevypadalo, že bojuje tým z prvního místa tabulky proti týmu, který je na spodku. Věřili jsme, že můžeme vyhrát a i průběh zápasu ukázal, že by to tak mohlo být. V podstatě tři asistence u branek soupeře znemožnily to, abychom nějaký bod získali. Domácí takhle získali tři body."

SESTŘIH: Sparta - Vítkovice 5:3. Lídr tabulky vyhrál popáté v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30:21. Říčka, 37:09. Řepík, 39:14. Říčka, 49:33. Vitouch, 58:03. Košťálek

Hosté: 14:11. Roberts Bukarts, 35:23. Š. Stránský, 50:15. Indrák

Sestavy

Domácí: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Jurčina, Piskáček, Tomáš Dvořák, Košťálek, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík – Kudrna, Rousek, Pšenička – Říčka, Pech, Forman – Vitouch, Sukeľ, Dvořáček.

Hosté: Mi. Svoboda (Dolejš) – Výtisk, Trška, Štencel, D. Krenželok, Kvasnička, R. Černý, L. Kovář – Roberts Bukarts, O. Roman, Lakatoš – Schleiss, Š. Stránský, Indrák – Dej, R. Veselý, Mallet – Razgals, Werbik, T. Kubalík.

Rozhodčí

Hradil, Šindel – Hlavatý, Špringl

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

7 064 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Milan Gulaš 35 41 76 52 1 38 231
2. Michal Birner 20 41 61 41 12 12 138
3. Libor Hudáček 31 29 60 50 22 24 162
4. Tomáš Rachůnek 25 27 52 51 -8 12 113
5. Martin Zaťovič 29 21 50 51 1 24 125
6. Pavol Skalický 18 27 45 51 25 50 95
7. Matěj Stránský 23 22 45 52 13 46 120
8. Brady Austin 18 25 43 52 -12 26 145
9. Roberts Bukarts 16 26 42 47 -8 42 141
10. Tomáš Mertl 16 24 40 48 -4 42 114

SE SIMONOU: Kanonýr Gulaš o svých vzorech. Inspiruje mě teď hlavně syn
Video se připravuje ...

 

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud