Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Judista Krpálek si před evropským šampionátem užíval luxusu: Bydlí jako prezident!

Autor: zal, red

Do haly to má z domova od atraktivní manželky Evy (28) a dětí Tondy (4) s Mariankou (2) pár kilometrů. Jenže kvůli covidové bublině, ve které mistrovství Evropy judistů v Praze probíhá, ve své posteli olympijský šampionu z Ria 2016 Lukáš Krpálek (30) spát nesmí.

A tak aspoň v hotelu vyfasoval prezidentské apartmá. Pokoj ve »čtyřhvězdě« na Proseku má plochu solidní tři plus jedničky (73m2), velkorysý obývací pokoj, ložnice s noblesní postelí královských rozměrů a v koupelně vlastní infračervenou saunu. Noc tu obvykle vyjde na 5 tisíc korun.

Česká hvězda je mezi jeho zdmi zavřená od čtvrtka a ven se dostal až v sobotu cestou do haly. „Nemůžeme nikam jít, rozcvičovnu máme ve spodním patře,“ vzkazuje Krpálek , který nenajde rozptýlení ani u jídla. Třeba snídaně mu totiž servírují před dveře pokoje.

A tak se na luxusní samotce připravuje na šampionát, jehož se ještě před rokem nemohl dočkat. Jenže doba se změnila. „Vždy jsem chtěl startovat doma na evropském či světovém šampionátu. A to proto, abych se ukázal před zaplněnou halou,“ připomněl.

Hodlala zápasit před tisícovkami fanoušků, kteří by ho hnali k medaili. Místo toho bude O2 Arena potemnělá a takřka bez živáčka. „Postrádá to smysl, ale s tím nic neuděláme. Tu medaili pořád chci,“ hlásí Krpálek, jemuž příznivci budou držet pěsti alespoň u televizních obrazovek.

Lukáš Krpálek v Londýně prošel přes osmifinále, ale na medaili nedosáhl
Lukáš Krpálek v Londýně prošel přes osmifinále, ale na medaili nedosáhl