Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Maradonu (†60) zabil lékař? Hádka před smrtí, teď šokující obvinění!

Autor: ptr

Duše výjimečného fotbalisty už odpočívá na věčnosti, ale kolem jeho smrti je stále spousta dohadů a spekulací. Nové odhalení znamená šok. Ošetřující lékař Diega Maradony (†60) čelí podezření z úmyslného zabití legendárního fotbalisty! Zjistilo se, že pár dní před osudným okamžikem proběhla ostrá hádka.

Jejich neshody začaly po operaci, kterou kvůli krvácení do mozku podstoupil v nedávné době. Božský Diego odmítl uposlechnout rady svého lékaře neurochirurga Leopolda Luqueho a nenastoupil na léčení do sanatoria. Nechtěl být pod přímým dohledem a tak se odjel léčit do domácího prostředí. Tam za ním lékařský personál sice dojížděl, ale ani tak údajně tvrdohlavého Maradonu nedokázali přesvědčit k užívání léků.

Odmítl poslouchat své pečovatele a zarputile se na dlouhé hodiny zavíral ve svém pokoji. Nechtěl být rušen a kontrolován. Byl hrubý a dokonce měl tendenci k fyzickému násilí. „Bylo běžné, že se rozzlobil a všechny vyhodil. Dokonce chtěl udeřit pěstí doktora, aby ho nechal být,“ uvedla zdravotní sestra pro web paparazzi.com.ar. Po tomto incidentu se doktor Luque už k pacientovi nevrátil.

Diego Maradona se svým operatérem Leopoldem Luquem
Diego Maradona se svým operatérem Leopoldem Luquem

Kvůli nedostatečnému dohledu se tak stále nad příčinami smrti vznáší otazníky. Oficiální verzí nadále zůstává srdeční selhání, ale nyní se prošetřuje i varianta zabití z nedbalosti. Podezřelým je právě doktor Leopold Luque. I přes tvrdohlavost pacienta měl samozřejmě dohlédnout na léčbu a nyní bude možná pykat. V neděli ráno vyšetřovatelé dokonce nařídili prohlídku u lékaře doma.

Zatím neexistuje oficiální obvinění, ale skutečnost, že poslední lékařská kontrola proběhla více než 12 hodin před smrtí, je zarážející. Policie nyní sbírá záznamy z mobilních telefonů ošetřujících sester i kamer ve čtvrti, kde se nachází dům. Stále se však jako nejpravděpodonější varianta jeví přirozená smrt.