Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Slavný Vettel rozprodal svou garáž: Zbavil se žihadel za 120 milionů!

Autor: np

Jeho konec ve Ferrari byl hořký. Není proto divu, že se pilot formule 1 Sebastian Vettel (33) rozhodl zbavit všeho, co mu stáj se vzpínajícím se hřebcem v logu připomíná.

Nekonkurenceschopné auto, zoufalá týmová režie a ostré spory s mladým parťákem Leclerkem. Šestá Vettelova sezona ve Ferrari byla úděsná. Představa, že by se Němci tohle trápení vybavilo pokaždé, když sedne do některého ze svých italských sporťáků, byla zřejmě tak příšerná, že se je rozhodl střelit.

Zbavit se leckdy raritních kousků značky Ferrari nebyl problém. I proto, že je měl čtyřnásobný mistr světa označené – třeba vlastním logem vyšitým do sedačky. Celkem za ně utržil 120 milionů korun: 45 milionů za LaFerrari (2016), 39 milionů za Ferrari F50 (1996), 22 milionů za Ferrari F12tdf (2016) a ještě 14 milionů za Ferrari Enzo (2004).

Důvod, proč je rozprodal, ale může být i ten, že Vettel potřeboval poklidit v garáži. V nové sezoně, která začne za měsíc v Bahrajnu, totiž usedne do vozu Aston Martin. A tahle britská automobilka má také spoustu parádních sporťáků, které by si mohl pořídit.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel