Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Skandál na French Open: Policie zatkla krásnou ruskou tenistku!

Autor: ČTK, red

Není to žádná supertřída, jejím maximem je zisk zlaté medaile na univerziádě v Naples, teď se však z minuty na minutu stala nejsledovanější tenistkou druhého grandslamu sezony. Francouzská policie ve čtvrtek zatkla Rusku Janu Sizikovovou (26) kvůli podezřelým sázkám na její loňský zápas ve čtyřhře na Roland Garros.

Detektivové začali vyšetřovat zápas prvního kola French Open, v němž Sizikovová spolu s Američankou Madison Brengleovou podlehly ve dvou setech rumunské dvojici Andreea Mituová, Patricia Maria Tigová, kvůli podezření z korupce a organizovaným sázkám loni v říjnu.

Podezření vyvolal pátý game druhého setu, kdy Sizikovová udělala dvě dvojchyby a podezřele zkazila i další výměny. V té chvíli podle deníku L'Équipe přibylo na výsledek zápasu nezvyklé množství tzv. živých sázek.

Letos Sizikovová nastoupila v Paříži po boku krajanky Jekatěriny Alexandrovové, jejíž druhým domovem je Praha. V prvním kole nestačily na Australanky Storm Sandersovou a Alju Tomlanovicovou. Krátce po utkání skončila moskevská rodačka Sizikovová v klepetech.

Francouzská policie zatkla ruskou tenistku Janu Sizikovovou. Podezírá ji z podovdů při zápase loňského French Open.
Francouzská policie zatkla ruskou tenistku Janu Sizikovovou. Podezírá ji z podovdů při zápase loňského French Open.