Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zázrační bratři: Kdo přivedl zpět k životu fotbalistu Eriksena?

Autor: ptr

Záchrana života v přímém přenosu. Svět si opět jednou připomenul, kdo jsou skuteční hrdinové. Sám týmový lékař Morten Boesen (47) by se tak nikdy nenazval, dělal prostě svou práci. Právě Morten a jeho o tři roky mladší bratr Anders, který po dobu evropského šampionátu plní roli doktora na stadionu, přivedli zpět k životu fotbalistu Christiana Eriksena.

Naprosto precizní zásah i v tak vypjatém momentě. Slova chvály pro oba bratry jsou více než na místě. „Nikdy jsem nic takového neviděl. Byli tak odhodlaní, tak klidní i pod tlakem a chovali se naprosto profesionálně. Záchranáři a všichni ti, kteří pomohli, jsou v našich očích hrdinové,“ nechal se slyšet brankář Kasper Schmeichel v pondělí.

Morten Boesen je svým profesionálním přístupem proslulý. Nikdo ho nepřiměje k tomu, aby začal spekulovat v oblastech, které nespadají do jeho specializace. Tou je sportovní chirurgie a je obecně uznáván jako přední dánský sportovní lékař.

Když ho Peter Møller v roce 2019 představoval jako nového lékaře Dánské fotbalové federace, uvedl to slovy, „máme štěstí, že jsme zajistili dohodu s Mortenem.“ Celý národ to nyní může jen podepsat.

Aby také ne, když všichni tři jeho bratři i otec jsou také doktoři. Medicína a badminton, to jsou dvě věci, ve kterých rodina Boesenů vyniká. Morten byl součástí národního týmu, než jeho kariéru zničilo vážné zranění kolena v roce 2000. Jeho bratr Anders byl dokonce ještě lepší. Stal se hráčem národního týmu a na začátku tisíciletí byl na třetím místě světového žebříčku.

Dánský lékař Morten Boesen společně se svým bratrem zachránil život Christiana Eriksena.
Dánský lékař Morten Boesen společně se svým bratrem zachránil život Christiana Eriksena.