Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dánská pohádka pro Eriksena: Zázračný postup i kouzelný trenérův šperk!

Autor: ris

„Tatínku slyšíš, co je to?“ ptala se Malá mořská víla ve slavném díle dánského génia Hanse Christiana Andersena. „Někdo si zpívá nad hladinou,“ dočkala se odpovědi… To dánští fotbaloví fanoušci tam halekají radostí. Jejich reprezentace právě na mistrovství Evropy právě završila zázračný příběh!

Svěřenci kouče Kaspera Hjulmanda navázali na Andersenovo dědictví, když na Euro pohádkově postoupili jako první tým po jednačtyřiceti letech do play off, ačkoliv prohráli úvodní dva zápasy. Škaredým okolnostem navzdory…

Hned v prvním souboji přišli o motor týmu Christiana Eriksena, který náhle zkolaboval. Lékaři ho pak dlouhé minuty vraceli zpátky do života. Všechno dopadlo dobře a opora týmu drží nad kamarády z týmu ochrannou ruku. A oni na oplátku bojují i za jeho čest.

„Vždycky jsem říkal, že on je naše srdce, náš tep,“ prozradil Hjumland po suverénní výhře nad Ruskem, po němž jeho srdnatá bandička slavila senzační postup z druhého místa. Eriksena mu připomínal decentní kouzelný náramek na pravé ruce. „Přitom jsem nikdy v životě na sebe šperky nevzal. Tenhle se stříbrným fotbalovým míčem je první,“ vyprávěl radostně. Jen tak ho nesundá: „Jakoby tu Christian byl s námi.“

Přitom Eriksen odpočívá ve svém domě v Odense, duchem je ale stále v kabině. Však také kamarádům bezprostředně po pondělním střetnutí poslal vzkaz. „Ale co napsal, zůstane jen mezi námi,“ upozornil záložník Nørgaard.

V osmifinále se hrdý národ utká s Walesem.

Dánský trenér Kasper Hjulmand a jeho nový talisman. Náramek, který mu v každé chvíli připomíná Christiana Eriksona.
Dánský trenér Kasper Hjulmand a jeho nový talisman. Náramek, který mu v každé chvíli připomíná Christiana Eriksona.