Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Česká delegace ve Wembley: Bafuňáři vyrazili soukromým tryskáčem! Jak obešli karanténu?

Hurá na ostrovy! Čerstvě zvolený šéf českého fotbalu Petr Fousek (58) nemohl chybět na palubě speciálu, který vyrazil k dnešnímu šlágru s Anglií na Euru. A vzal s sebou i »záškodníky«...

Měl za cíl vyčistit chlév na FAČR po mocipánovi Romanu Berbrovi , tak rychle to ale evidentně nepůjde. Když totiž do Londýna odletělo k vyvrcholení skupiny D privátní letadlo z Ruzyně, byli mezi VIP pasažéry kromě Fouska také zástupci starých fotbalových struktur, byť řádně zvolených.

A že jich nebylo zrovna málo! Úsměvy před čistkou Plzeňský boss Adolf Šádek, místopředseda za Čechy Jan Richter nebo »Berbrova pravá ruka«, jak se přezdívá Martinu Drobnému. Ti všichni se netajili podporou k Fouskovu kontroverznímu protikandidátovi Karlu Poborskému , či je právě »Poborák« velebil.

Plánovaná čistka ve strahovském sídle ale přijde na řadu zřejmě až po Euru, zatím se tak všichni na svazu ještě kamarádsky zdraví. „Buď zdráv, předsedo!“ podával Fouskovi ruku i generální sekretář Jan Pauly, o němž se také spekuluje, že bude brzy odejit.

Teď ale ještě celá parta s úsměvem nasedla na jednu (vzdušnou) loď a tryskem odletěla přes kanál La Manche zafandit českému týmu. Navíc bez jakýchkoliv nervů, nároďák už měl postup do osmifinále v kapse.

Speciál za stovky tisíc!
Obešli karanténu

Vydržet drsná koronavirová opatření a ještě si zaplatit drahé vstupenky? To si dovolila jen malá část českých fanoušků. Výprava z FAČR na to ale vyzrála! V luxusní Cessně, kterou vlastní vlivný byznysmen a někdejší majitel Slavie Jiří Šimáně (71), se fotbalová elita na pravidla pro smrtelníky mohla vyprdnout. Zatímco fandy čekala po příletu povinná izolace minimálně na pět dní, papaláši mají na ostrovech výjimku! Každá asociace má totiž na zápas Eura vyhrazeno 10 VIP míst, pro něž platí benevolentnější pravidla.

Shovívavost projevil zřejmě i majitel éra, obvyklá taxa na trase Praha – Londýn a zpět je 700 tisíc korun. „Výprava vyšla na 350 tisíc korun a řádně ji schválil Výkonný výbor FAČR,“ řekl Blesku Martin Gregor z tiskového oddělení FAČR. „Delegace se z Londýna vrací ve středu a její cesta podléhá splnění a dodržování veškerých protiepidemiologických opatření nařízených UEFA.“

Nový předseda FAČR Petr Fousek na letišti před odletem na utkání Euro mezi Českem a Anglií
Nový předseda FAČR Petr Fousek na letišti před odletem na utkání Euro mezi Českem a Anglií

Debakl ve Wembley? To už je dlouho, hlásí Šilhavý. Darida nabádá k aktivitě
Video se připravuje ...