1. července 2021 • 13:17

Nedbalá fanynka z Tour? Organizátoři stáhli žalobu: Nafouknuté je to až dost!

Autor: rb
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli ní skončila na zemi hned v první etapě letošní Tour de France řada cyklistů. Řeč je o fanynce, která tím, že do silnice, po které projížděl peloton, strčila ceduli se vzkazem pro prarodiče, zavinila hromadný pád. Ceduli už se totiž nemohl vyhnout Tony Martin, přes kterého pak přeletěli další jeho týmoví kolegové, a řada dalších je následovala.



Po pár dnech se podařilo francouzské policii odhalit totožnost fanynky a zatknout ji. Organizátoři totiž na ni podali trestní oznámení. To ale nakonec stáhli. Informaci agentuře Reuters sami potvrdili.

„Stahujeme naši žalobu. Tenhle příběh už je nafouknutý až dost, chceme ale znovu připomenout všem, že při závodech platí bezpečnostní pravidla,“ řekl šéf Tour Christian Prudhomme. „Pokud přijedete na Tour, hlídejte své děti, své mazlíčky a nepřecházejte neopatrně silnici. A především - respektujte jezdce. Oni jsou ti, kteří si zaslouží být živě v televizi,“ dodal.

Žena, která svým nedbalým a nezodpovědným chováním zavinila cyklistům mnohé odřeniny a Jasha Sütterlin (DSM) už na své kolo ani nenasedl, byla podle RTL zadržena francouzskou policií ve středu. Čelila obvinění ze způsobení zranění zaviněného nedbalostí a podle francouzského listu L´Equipe jí za to hrozila pokuta 1500 euro (zhruba 38 tisíc korun). Jen pro představu, kola, kterých zde bylo poničeno hned několik, stojí mnohdy i okolo 200 tisíc korun.

Ke kolizi s divačkou došlo hned v úvodní etapě 108. ročníku Staré dámy v sobotu, v pondělí zahájilo policejní oddělení regionu Finistere vyšetřování a na Facebooku také zveřejnilo výzvu, aby se přihlásili svědci. Netrvalo to dlouho a ženu se podařilo identifikovat, najít a zatknout.

„Tento krok děláme hlavně proto, aby si podobné akce rozmysleli další fanoušci a nekazili tím show ostatním,“ vysvětloval podání žaloby zástupce šéfa organizátorů Pierre-Yves Thouault.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud