Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Olympijské medailistky Hlaváčková s Hradeckou: O hádkách i nošení placky na nahém těle

Autor: ptr

U příležitosti konání olympiády v Tokiu je čas zavzpomínat na úspěchy z minulých her. Velmi úspěšný tenisový deblový pár Andrea Sestini Hlaváčková a Lucie Hradecká má rozhodně na co vzpomínat. Proč pro ně není týmový sport a nosily někdy své medaile na nahém těle?

Jako doprovodný program k letním olympijským hrám pořádá czechteam.tv například studio v pražské Stromovce, kam každý den zavítají úspěšní sportovci, kteří sbírali úspěchy na hrách v nedávné minulosti. V sobotu za mikrofon usedla populární tenisová dvojice, která získala stříbrné medaile v Londýně 2012.

Hned na úvod vysvětlily obě hráčky, proč pro ně není vhodný sport o více než dvou lidech v jednom týmu. Snaha eliminovat pochybení ostatních a případné naštvání z nemožnosti ovlivnit některé situace je pro ně příliš velkou překážkou. „My jsme se fakt nehádaly. Jsme dvě naprosto odlišný osobnosti,“ hledala příčiny společného úspěchu Sestini Hlaváčková .

Následně už přišla řeč na olympijskou medaili, a kde jí mají obě hráčky uloženou. „Já mám doma vystavené všechny poháry za grandslamy, Fed Cup, ale medaili sem si tam nedala. Tu mám uloženou v trezoru. Na medaile si dávám pozor,“ prozradila Lucie Hradecká .

„Během kariéry jsem ji měla schovanou v trezoru u rodičů, ale po konci jsem si ji vystavila. Ale moji mámu hrozně bavilo ji sdílet, takže ji brala na různé akce. Dokonce ji měl na krku i pes. Ale na druhou stranu k tý medaili to patří, je to pěkná vzpomínka,“ popsala zajímavé cesty své cenné trofeje Andrea Sestini Hlaváčková.

Poslední otázka už byla značně na tělo, to když se moderátor zeptal, zda měly někdy medaili na krku, když byly nahé. „Ne!“ Rázně odpověděla Andrea. „Já ne, na koupání jsem si ji sundávala. Ale pamatuju si, že v Londýně ji někdo nesundal dva dny z krku a normálně se s ní sprchoval,“ pobavila Lucka všechny.

Stříbrný deblový pár londýnské olympiády, Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou
Stříbrný deblový pár londýnské olympiády, Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou