Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

14 minut a konec, všude byla krev: Vážné zranění ukončilo zápas mezi Bruslaři a Dvorem Králové

Autor: sm

Pouhých 14 minut trval přípravný zápas mezi Dvorem Králové nad Labem a Havlíčkovým Brodem. Hráč Bruslařů byl totiž zasažen pukem do obličeje, a hokej šel v tu chvíli stranou. Spousta krve i reakce spoluhráčů bezprostředně po incidentu vypovídala o tom, jak vážná celá situace je. Do akce nakonec musela kromě přítomné zdravotnice také rychlá záchranná služba.

Všemu předcházela situace, jakou diváci vidí během obvyklých zápasu několikrát. Obránce Bruslařů praštil do puku na modré čáře. Kotouč ale místo nachystané hokejky trefil obličej Jakuba Košťála (20). Situace byla o to horší, že těžký kus pryže dopadl přesně do oblasti očí.

O zaseženého hokejistu se nejprve postarala přítomná zdravotnice, ale vzhledem k vážnosti zranění musela být zavolána také záchranná služba. Košťál byl tak nakonec z ledu odnesen na nosítkách, a transportován do královéhradecké nemocnice.

„Šest minut před koncem první třetiny přišlo nepříjemné zranění Bruslaře Jakuba Košťála, který byl zasažen odraženým pukem do obličeje. Utkání bylo k vážnosti zranění hokejisty Havlíčkova Brodu ukončeno. Celý klub BK Havlíčkův Brod přeje Jakubovi brzké uzdravení,“ uvedl klub na svých webových stránkách. Právě hosté pak požádali o předčasné ukončení zápasu, kterému RODOS vyhověl.

Není divu, otřeseni byli všichni přítomní hráči. "Už z reakcí spoluhráčů, kteří byli situaci nejblíž, bylo poznat, že půjde o těžké zranění,“ popsal situaci RODOS na svém webu. Po děsivém zranění zůstalo také na ledě hodně krve. 

Domácí celek se k situaci vrátil při popisování průběhu utkání: „Pak už přišel nešťastný moment, na který budou chtít jistě všichni aktéři zápasu brzy zapomenout. Hostujícího hráče na nosítkách z ledu vyprovodili diváci potleskem a všichni mu nyní přejeme brzké uzdravení a snad i šťastný návrat mezi mantinely.“

Podle komentářů na sociálních sítích ale nebyli všichni diváci s předčasným ukončením přípravného utkání spokojeni. „Přeji, aby hráč dopadl co nejlépe. Byl to opravdu smutný pohled. A té osobě (doufám, že byl jediný), co chtěla vrátit vstupné, vzkazuji jedno. Jsi fakt ubožák!“ rozohnil se jeden z fanoušků.

Přesto, že plexi na hokejové helmě by oči mělo chránit, stále existují nešťastné náhody, při kterých ke zraněním může dojít. Podobné situaci před pár lety čelil například i tehdejší vsetínský hráč Adam Mikšovský, který byl zasažen hokejovou holí do oka a bojoval o zrak. Brusle musel nakonec předčasně pověsit na hřebík a vyměnil je za mixážní pult.