Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Emotivní zpověď hokejisty, jemuž rakovina vzala manželku (†39): Žiju jen pro dceru!

Autor: ris

Na něj samotného si sice zákeřná rakovina nepřišla, před několika dny mu ale vzala milovanou manželku Danielu (†39). S hokejovým obráncem Miroslavem Ďurákem se osud nepáře. Po smrti ženy svého srdce se snaží opět postavit na nohy.

Bývalý bek extraligových Českých Budějovic či Zlína pochoval manželku minulý týden. Vyrovnat se s tragédií mu pomáhají nejbližší. Rodiče, tchýně i kamarádi a především tříletá dcerka Tamia. „Momentálně v sobě cítím obrovské prázdno a žiji jen pro malou. Pro nikoho jiného,“ řekl pro Šport24.sk hokejista.

Ďurák před pěti lety porazil raritní typ rakoviny, který postihuje jednoho z milionu lidí. Tehdejší situaci s tou současno ale nechce porovnávat. „Tehdy jsem byl sám, a tak se mi bojovalo snáz,“ prozradil. „Danka měla nás a velmi trpěla tím, že jen po pár letech jdu vlastně do toho samého. Do poslední chvíle jsme věřili, že také v tomto případě budeme mít štěstí. Tentokrát se od nás odklonilo a zůstali jsme tu bojovat s Tamiou sami,“ posteskl si.

Šestinásobný slovenský reprezentant poděkoval všem lékařům, kteří se snažili jeho manželku zachránit. „Obrovský dík patří primáři chirurgického oddělení v Topolčanech Emilovi Duleba, který do pomoci nám vložil úplně naplno. Žil s námi dnem i nocí, neustále nám byl nápomocný, za což si ho velmi vážím. Do smrti mu budu vděčný. Velkou energii do boje Danky vložil také lékař Andrej Jurík z Prahy. I jemu patří obrovské díky."

Vděčný je také přátelům. Asi nejvíc Tomáši Chrenkovi, jenž se rovněž před lety mihnul v české nejvyšší soutěži. „Je to vynikající člověk, který se mi snažil pomoci už při mém onemocnění. Po odchodu Danky opět vynaložil enormní úsilí mi pomoct. Tím pádem jsem minulý týden absolvoval školení ambasadorů sportovních aktivit. Po úspěšném složení zkoušky bych mohl pracovat s dětmi na základních školách. Drží nade mnou ochrannou ruku, za což jsem mu velmi vděčný a zavázán,“ poděkoval bývalému střelci.

Hokejista Miroslav Ďurák pohřbil milovanou manželku Danielu pouhý den po třetích narozeninách jejich dcerky Tamarky
Hokejista Miroslav Ďurák pohřbil milovanou manželku Danielu pouhý den po třetích narozeninách jejich dcerky Tamarky