Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Osakaová opět pod palbou kritiky. Je to rozmazlený spratek, opřel se do ní novinář

Autor: Soňa Molatová

Úspěšná tenistka Naomi Osakaová opět budí u novinářů vášně. Jedním z posledních, kdo se do japonské sportovkyně opřel, byl britský novinář Piers Morgan, který se dost tvrdě vyjádřil ohledně dění na US Open. Už v minulosti přitom přirovnal její ublížené chování ke způsobům, které je poslední dobou vidět i v královské rodině.

Naomi Ósakaová (23) zamýšlí, že by si od tenisu dala na chvíli pauzu poté, co ji ve třetím kole na Flushing Meadows porazila kanadská hráčka Leylah Fernandez (18). Ósakaová během zápasu běsnila, dvakrát hodila raketu na zem a s každým dalším prohraným míčkem ječela.

Po emočně vypjatém zápase novinářům řekla, že si není jistá tím, kdy ji znovu uvidí na kurtech: „Upřímně nevím, kdy budu hrát svůj další tenisový zápas... Myslím, že si od hraní na chvíli odpočinu.“

Známý britský novinář Piers Morgan už v minulosti kritikou na adresu Ósakaové nešetřil. Řekl například, že japonská tenistka praktikuje stejnou taktiku ublíženosti, jako Meghan a Harry. Po porážce od mladé Kanaďanky nedokázal mlčet.

Naomi Ósakaová si vysloužila další kritiku
Naomi Ósakaová si vysloužila další kritiku

„Lidé se velmi rozčílili, když jsem řekl, že Naomi Ósakaová by mohla být rozmazlený spratek. Jakmile se ji na US Open nedaří, opakovaně rozbíjí rakety, pak zase brečí a vyhrožuje, že skončí,“ podělil se o svoje pocity na sociálních sítích.

„Pokud se takto chová tenista, říkáme mu… rozmazlený spratek,“ připomněl.

Před US Open v roce 2021 Ósakaová slíbila, že upraví své myšlení a bude si své úspěchy jinak užívat. Očekáváními ostatních se prý nemůže zatěžovat. Jak to ale vypadá, tentokrát i ona sama měla větší očekávání.