Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na olympioniky čeká přísný režim: Zakážou jim i sex!

Autor: mib

Hry v čínském žaláři bez pořádné atmosféry i bez sexu? To je bolestná představa! Vždyť dříve se kromě získaných medailí počítaly i spotřebované kondomy v olympijské vesnici. Teď bude podle zahraničních médií kvůli covidovým opatřením fyzický kontakt omezen na minimum. Žádné objímání po závodě, na oslavy nebo milování rovnou zapomeňte.

 „V pravidlech nikde není psáno, že nemají být párty ani sex. Ale máme udržovat dva metry, tak to asi fakt nepůjde,“ smál se po dotazu Blesku šéf české výpravy Martin Doktor. „Nemáme všude jednolůžák, který by měl vlastní záchod a sprchu, tak nevím, jestli bude pokoje někdo hlídat,“ dodal.

Bez vakcíny ani ránu Manuál, který Češi dostali od organizátorů z Číny, je navíc naprosto striktní v otázce vakcín: „Nejsi naočkován? Nejedeš! Nebo strávíš 21 dní na samotce.“ Platí to pro olympioniky i pro realizační týmy. Zřejmě tak nehrozí, že by se někdo nakazil od neočkovaného člena jako v Tokiu. PCR testy jsou v plánu každý den a nošení roušek už nyní v Pekingu kontroluje čínská policie. Z olympijského »vězení« za pár měsíců nikdo neproklouzne.

„Nebo už pak neproklouzne zpátky. Ale srandu bych si z toho nedělal,“ ví Doktor, že (nejen) české reprezentanty čeká v bojích o medaile přísný režim. Snad to bez jindy žádaného rozptýlení přežijete!

Šéf české olympijské výpravy Martin Doktor
Šéf české olympijské výpravy Martin Doktor