Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vrba přiznal, že je fanouškem Baníku: Chtěl ho koučovat, ale zavolali pozdě!

Autor: Petr Žaloudek

Byla to otázka dní a Pavel Vrba (57) by do dnešní třeskavé bitvy Ostravy se Spartou (15:00, 02 TV Sport) nevedl Letenské, ale Baník. Tedy klub, pro který má stále velkou slabost.

Bylo to letos v únoru. V Ostraě se kývala židle pod Lubošem Kozlem a vedení Baníku se konečně rozhoupalo. Zvedli telefon, vytočili Vrbovo číslo a slyšeli zhruba toto: „Je mi líto, ale ne. Čekal jsem tři měsíce a už jsem domluvený se Spartou.“

Úspěšný trenér skutečně po vyhazovu z bulharského Razgradu doufal, že se mu ozve klub, kde začínal a kde v sezóně 2003/04 slavil jako asistent Františka Komňackého titul. Ozval se, ale s křížkem po funuse.

A tak dnes Vrba přijede na vyprodaný vítkovický stadion jako kouč velkého rivala. I když jeho vztah k ostravskému klubu je úplně jiný, než jak to cítí fanoušci.

„Baník je pro mě klub, který mi dal první šanci v kariéře, a beru ho tedy trochu jinak, než ostatní mužstva. Sleduji ho a chci, aby to tam fungovalo,“ potvrdil trenér Sparty svůj specifický vztah k soupeři a dodal: „Nyní jsme však soupeři. Tak, jak jsem tam chtěl vyhrávat i s Plzní, to bude i teď.“

Pavel Vrba s pohárem pro mistra ligy 2003/2004, kdy získal titul jako asistent Františka Komňackého v Baníku
Pavel Vrba s pohárem pro mistra ligy 2003/2004, kdy získal titul jako asistent Františka Komňackého v Baníku