Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rozhodčí si sjednal respekt: Seřval hvězdu jak malého kluka!

Autor: ptr

Jižanský temperament je velmi známý, ale aby se výrazně projevil u rozhodčího, není až tak časté. Italský fotbalový arbitr Juan Luca Sacchi (37) si ale nebral servítky a velmi důrazně si poradil s hvězdou Udinese Gerardem Deulofeuem (27). Tomu nezbylo než sklopit uši, vzdát své pokusy o protesty a smířit se s jeho rozhodnutím.

Udinese prohrávalo na slavném stadionu Giuseppe Meazzy v Miláně s domácím Interem už 2:0, když se španělskému křídelníkovi podařilo dostat míč až do sítě. Branka však byla okamžitě odvolána pro ofsajd. To se bývalému hráči slavné Barcelony vůbec nepozdávalo a šel to rozhodčímu zblízka vysvětlit. Sudí byl však o svém verdiktu skálopevně přesvědčen a tak nedal šanci k delším diskusím.

Jakmile mu Deulofeu začal velmi důrazně vysvětlovat svůj pohled na věc, tak převzal vládu nad situací a rázně ukázal, kdo je na hřišti pánem. Vzhledem k urputnému výrazu se skoro nechce věřit, že jen třikrát zopakoval „Stai Calmo,“ což v překladu znamená „Zůstaň klidný“.

I když sám Sacchi v ten moment vůbec klidně nevypadal, tak jeho snaha přinesla ovoce a překvapený hráč Udinese už prohodil jen pár poznámek při odchodu a dále neprotestoval. Utkání nakonec skončilo výhrou domácího Interu 2:0 a bez jakýchkoliv dalších problémů.

Fotbalový arbitr Juan Luca Sacchi
Fotbalový arbitr Juan Luca Sacchi