Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Nizozemský fanoušek popálil světlicí ženu: Hrozí mu dva roky vězení!

Autor: ČTK, red

Fanouškovi, který ve středu večer odpálil na Staroměstském náměstí v Praze světlici a zranil jednu z turistek, hrozí až dva roky vězení. Policisté jeho chování prověřují pro podezření z trestného činu výtržnictví, informoval dnes na webu policejní mluvčí Jan Rybanský. Případ se projednává ve zkráceném přípravném řízení.

Pražští policisté zadrželi mladíka poté, co na Staroměstském náměstí vhodil zažehnutou světlici mezi skupinku turistů stojící opodál. „Světlice popálila jednu z turistek na ruce, což si vyžádalo lékařské ošetření. Po něm byla z nemocnice propuštěna do domácího léčení,“ uvedl Rybanský.

Mladík z Nizozemska je jedním z příznivců fotbalového týmu Feyenoord Rotterdam, kteří ve středu přijeli do hlavního města kvůli zápasu s pražskou Slavií. Několik stovek policistů kvůli tomu v ulicích metropole dohlíží na bezpečnost a veřejný pořádek, a to z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu či speciální a krajské pořádkové jednotky.

Připraveni jsou i policisté se psy a na koních, situaci bude dokonce monitorovat vrtulník. Už předem policie očekávala, že na zápas dorazí i radikální příznivci hostujícího týmu, kteří se dříve zapojili do násilností v nizozemském městě. Českým policistům pomáhá i sedm jejich kolegů z Rotterdamu, kteří se specializují právě na problematiku fotbalového násilí.

Příznivci nizozemského klubu se mají dnes odpoledne přesouvat z centra města ke stadionu v Edenu. Dohlížet na ně budou policejní pořádkové jednotky i několik desítek strážníků.

Fanoušek Feyenoordu zranil světlicí ženu.
Video se připravuje ...
Fanoušci Feyenoordu
Fanoušci Feyenoordu