Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jste žoldáci! Fanouškům Poruby ruply nervy. Kotel po zápase vtrhl do kabiny

Autor: sm

Klub HC RT TORAX Poruba 2011 avizoval ambice na postup do extraligy, teď se krčí na 14. místě tabulky. Sobotní prohra s Vrchlabím už byla na porubské fanoušky příliš a vyrazili za hráči do kabiny. Jejich kroku se nedivil ani trenér Ostravanů.

„Utkání jsem viděl asi stejně jako fanoušci Poruby, kteří byli nespokojeni. My jsme určitě také byli nespokojeni s tím, co jsme dneska předváděli. Někteří hráči si budou muset sáhnout do svědomí a začít hrát takový hokej, jaký chceme, a hrát zodpovědně celé utkání, ne jenom pár minut,“ nešetřil kritikou po porážce v prodloužení kouč Poruby.

Byl to právě Jiří Režnar, který prvoligový tým z Ostravy převzal po velkém počtu proher. Bohužel ani tento impuls mužstvo příliš nevzpružil: „Hráči si musí uvědomit, že nosit své jméno na zádech je jedna věc, ale také tam mají logo klubu za který by měli bojovat a hrát naplno,“ řekl po porážce zoufale trenér. Hráči ale podle všeho nemají dojem, že by na ledě nenechávali všechno.

Další prohrou totiž přetekl také pohár trpělivosti i u fanoušků z porubského kotle, kteří se po zápase vydali do kabiny. V té se momentálně nachází hráči jako Lukáš Kozák, Martin Réway nebo Michal Barinka. 

„Hráči nám v podstatě neřekli nic zajímavého, jen že je nebaví stále prohrávat a že se na nich drží »deka«. Co se týče zpětné vazby, tak od několika hráčů jsme byli ujištěni, že nic nevypouštějí a makají ze všech sil a budou v tom nadále pokračovat. Taktéž padla slova o tom, že se to vše zlomí a ukážou svou sílu,“ uvedli věrní fanoušci, kteří navzdory nepříznivému vývoji výsledkům v sezóně stále dělají vše pro to, aby hráčům vytvořili na utkáních co nejlepší atmosféru. Po duelu s Vrchlabím vyslali za hráči dva zástupce, zbytek vyčkával před šatnou.

Zatímco osobní setkání porubského kotle s hokejisty bylo podle všeho spíše v motivačním duchu, sociální sítě Poruby ukazují, že někteří jiní z příznivců klubu ani nevěří skutečné vůli bojovat.

„Já prostě nechápu co se děje, ten tým má hráče, prachy, zázemí a hrajete úplné ho**o. Strašně jsem se na letošní sezónu těšil a zatím velké zklamání,“ píše jeden z fanoušků.

Některým dalším fandům chybí v týmu hráči, kteří by pro Porubu opravdu dýchali. „Začalo to už přivedením trenéra Šejby, a pak ty primadony co klub platí, tak jsou poloviční. Jsou to žoldáci, co si přišli vydělat. Nic jiného. Začněte na tom ledě makat za Porubu svým srdcem,“ vybízí další z komentujících.