Ondřej Kuchař
Premium
25. listopadu 2021 • 15:53

Hrával v útoku, nyní bek Slováček zaujal ve Finsku: Už jsem moc nečekal

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho vývoj kariéry lze označit za pohádkový. Ještě před pěti lety pinkal Ondřej Slováček třetí nejvyšší tuzemskou soutěž v dresu Poruby. Útočníkovi tehdy bylo dvaadvacet. Vidiny progresu nevalné. Postupnými kroky se ale dostal do extraligy, to už však jako obránce! Aktuální sezonu načal v Motoru. Pak přistálo nečekané laso z Finska. „Ani jsem nedoufal, že mě ještě něco takového potká,“ září dnes sedmadvacetiletý bek Lukko Rauma.



V minulém ročníku byl Ondřej Slováček čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Českých Budějovic. Zaujal přehledem, skvělým bruslením. V tom současném však i vinou zranění spíše paběrkoval, v Motoru celil okna v sestavě. Zaskakoval v útoku. O to větším překvapením byl nedávný odchod do Raumy, týmu posledního finského šampiona. V novém dresu už stihl odehrát dvě ligová utkání a jedno v Lize mistrů.

Jak se zrodil váš přestup do Finska, který byl pro leckoho velmi nečekaný?
„Řekl bych, že ze všech na světě jsem to nejméně čekal já sám. (směje se) Absolutně jsem nedoufal, že by teď něco takového mohlo přijít. V Motoru nám začala sezona, hrál jsem celkem hodně. Dostal jsem šanci na první přesilovce, udělal jsem nějaké body. Pak jsem se na tři týdny zranil, klub přivedl Stuarta Percyho, uzdravil se Petr Šenkeřík. Pro mě najednou nebylo místo. Nakonec jsem lepil díry v útoku. S agentem jsme řešili, co dělat. Byli jsme v klidu, protože ono se to časem vždycky nějak vystříbří. Když mi pak řekl, že mě chce Rauma, myslel jsem, že si dělá srandu.“

Ale nedělal.
„Naštěstí ne. Během měsíce se to pak celé upeklo, řešilo se nějaké odstupné pro Budějovice a Vítkovice. Upřímně, nevěřil jsem tomu, že v mém věku ještě může přijít taková šance. Dostat se do zahraničí, vyzkoušet si jinou prestižní soutěž.“

Jak jste naťuknul, v Motoru jste před svým odchodem spíše zaceloval díry. Hrál jste v útoku. Člověk by neřekl, že si vás v této situaci všimne poslední finský mistr.
„Opravdu jsem se divil stejně jako vy. Času na ledě jsem v Motoru neměl tolik.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0