Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pomlácený vnuk legendy F1. Brutální nehoda, spěch do nemocnice: Děkuji, anděli!

Autor: ris

Víkendové závody F2 v Saudské Arábii se neobešly bez děsivého incidentu. Vnuk dvojnásobného mistra světa formule 1 Emersona Fittipaldi Enzo (20) byl po děsivé nehodě transportován vrtulníkem do nemocnice, kde se podrobil důkladným vyšetřením.

K ošklivé situaci došlo hned na startovním roštu, na němž uvízl supertalentovaný Théo Pourchaire. Jezdci za ním se stojícímu monopostu ještě vyhnuli, ne tak Brazilčan z české stáje Charouz Racing. Rána to byla taková, že součástky vozů létaly všude kolem. To vše před zraky tisícovek vyděšených fanoušků.  

Do akce přispěchaly záchranné složky. „Oba piloty vyprostily. Byli při vědomí,“ ohlásila Mezinárodní automobilová federace. Následoval bleskový transport helikoptérou do špitálu. „Jsem v pořádku. Nevím, jestli to je pro mě konec sezony, to však není tím nejdůležitějším,“ napsal na sociální sítě Pourchaire.

Na mysli měl Fittipaldiho zdravotní stav. Ten naštěstí nebyl tak fatální, jak se zprvu zdálo. „Odpočívá v nemocnici,“ sdělil jeho starší bratr Pietro. „Má pouze zlomeninu v pravé patě, takže je to mnohem lepší, než se zprvu zdálo,“ dodal s úlevou.

„Ani nevíte, jak jsem vděčný, že to odskákala jen pata a mám pár modřin, protože to mohlo skončit mnohem hůř. Jisté je to, že nade mnou bděl anděl. Jsem šťastný, že je Théo v pořádku. Vám děkuji za zprávy a FIA a lékařskému týmu za to, jak se o mě starali,“ vzkázal ze špitálu Enzo a přidal fotografii potlučeného obličeje.     

Závod byl restartován, po další jej ale pořadatelé raději ukončili. Pro vítězství si dojel Oscar Piastri, který se za týden v Abú Zabí s největší pravděpoboností dočká zisku celkového titulu.

Enzo Fittipaldi to v plné rychlosti napálil do vozu Théa Pourchaireho
Enzo Fittipaldi to v plné rychlosti napálil do vozu Théa Pourchaireho