Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nedvěd s Ručinským rozjíždějí společné podnikání: Vlastní hospoda u Staromáku!

Autor: as

Nedají bez sebe ránu, teď je propojí i byznys. Hokejoví kamarádi Petr Nedvěd (49) a Martin Ručinský (50) otevírají v srdci Prahy restauraci. A hostům mimo jiné garantují i nevšední kulinářský zážitek!

Rohový dům na atraktivním místě hned za Týnským chrámem, pár kroků od Staroměstského náměstí. Úzkou klikatou uličkou proudí turisté, sem tam zaduní kopyta koní táhnoucí historický kočár. Vevnitř za obrovskými okny finišují přípravy, ladí se poslední detaily. Na vše v klídku od stolu dohlížejí i oni dva – » Méďa « a »Růča«. Nad oběma slavnými hokejovými útočníky visí na stěně velký nápis Střídačka. Ano, tak se jejich podnik jmenuje.

„Tohle byl vždy Martinův sen, mít hospodu,“ prozrazuje Nedvěd, jak začala jejich společná cesta za dobrodružstvím. „Je to tak, tady s kamarádem Filipem jsem už někdy před pěti lety řešil, že bychom si mohli otevřít nějakou putyku,“ pokyvuje hlavou Ručinský . Myslel spíš na pivnici. „Jenže pak do toho přišel tady Petr...“ mrkne okem po parťákovi. „...a celý jsem vám to překopal!“ chechtá se Nedvěd.

Martin s Filipem ho přibrali do party a jedou ve třech. Výsledek? Zapomeňte na nálevnu se stoly pocamranými pivem! Útulné prostředí pro zhruba čtyři desítky hostů a hlavně úžasné jídlo. „Věříme tomu, že hodně lidí překvapíme, i když nejsme z gastro byznysu. Na restauraci je nejdůležitější kuchyň, a tu budeme mít opravdu fantastickou,“ shodují se, když při zkouškovém dnu ochutnávají vzorky z chystaného meníčka.

Hokejové legendy Petr Nedvěd s Martinem Ručinským si splnili sen: V centru Prahy otevřeli vlastní hospodu!
Hokejové legendy Petr Nedvěd s Martinem Ručinským si splnili sen: V centru Prahy otevřeli vlastní hospodu!

Jejich největší trumf? Šéfkuchař Jiří Halamka, vítěz druhé řady televizního MasterChefa! Zaštítil kuchyni, přitáhl si do ní své lidi a s nimi zvládne vykouzlit neskutečné pochoutky. „Získat kvalitního kuchaře bylo hrozně těžké, každý si toho dobrého dobře zaplatí, takže pohyb je minimální. My jsme měli obrovské štěstí, že jsme sehnali Jirku. V kuchyni budeme hodně kreativní,“ pochvaluje si Nedvěd.

Otázkou zůstává, zda jejich snahu nezhatí vnější okolnosti. Vždyť ten prokletý covid snad nejvíc kosí právě hospody, spousta jich zkrachovala. Aktuálně se z rozhodnutí vlády musejí zavírat v deset večer, kdo ví, co bude dál... I Nedvěd s Ručinským tak žijí v nejistotě z budoucnosti, ale tak jako pokaždé na ledě i nyní věří v úspěch. „S restaurací jsme si udělali radost, je to spíš takový koníček. Potěší nás, když k nám budou lidi rádi chodit a bude jim chutnat,“ shodují se šéfové Střídačky.