Zdeněk Janda
Premium
27. června 2021 • 14:23

Ručinský: Nedvěd jako šéf? Palec nahoru, předchozí model byl zkoprnělý

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

U reprezentace zažil sezonu, během níž byl generálním manažerem. To ještě bylo postaru, kdy rozhodující slovo měl hlavní kouč. Teď Martin Ručinský, olympijský šampion a trojnásobný mistr světa, kvituje, že jeho nástupce Petr Nedvěd má nově rozšířené kompetence a o všem bude rozhodovat on. „Za mě stoprocentně dobře,“ hlásí někdejší útočník.



Hokej spolu probírají horem dolem. Dokážou o něm prodiskutovat hodiny. „A v 99 procentech máme na něj stejný pohled. On je moje hokejová krev,“ říká litvínovský patriot o kamarádovi Nedvědovi.

Takže jeho povýšení schvalujete?
„Za mě určitě správné rozhodnutí! Stoprocentně. Model, který byl předtím, byl podle mě zastaralý a takový zkoprnělý. V moderním hokejovém světě už nikde neplatil. Tam je generální manažer, který si vybírá svůj realizační tým i hráče. Po dohodě s koučem, samozřejmě, ale nese za to zodpovědnost. Musí mít rozhodující slovo, tak by to mělo být. Za mě palec nahoru.“

Český trenér Filip Pešán diriguje své svěřence během čtvrtfinále proti Finsku
Český trenér Filip Pešán diriguje své svěřence během čtvrtfinále proti Finsku

Nelitujete, že podobný model nebyl už za vašeho působení v sezoně 2016/17?„Tehdy to prostě bylo jinak, věděl jsem, do čeho jdu. Samozřejmě bych byl rád, kdybych měl šanci jako dneska Méďa. Může si to postavit podle svého, což je z mého pohledu výborný.“

Má k tomu podle vás předpoklady?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud