Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Děsivá nehoda na Mistrovství ČR: Vendulu (14) museli po pádu oživovat!

Autor: ljš

Bitva o medaile se během vteřiny změnila v boj o holý život! Na nedělním mistrovství republiky v omniu došlo k vážné nehodě čtrnáctileté závodnice Venduly Strakaté, kterou museli na místě oživovat záchranáři.

Mladá cyklistka se při závodu v disciplíně scratch dostala do kontaktu se soupeřkou a následoval těžký pád, po kterém zůstala na dráze bezvládně ležet. Závod musel být přerušen a k dívce okamžitě přispěchali zdravotníci, kteří zahájili resuscitaci a přivedli ji zpět k životu.

V nemocnici pak podle svého otce Martina Strakatého podstoupila sérii vyšetření, především srdce a hlavy. “Vše dopadlo dobře a ve středu by ji měli pustit domů,” oddechl si.

Vendula je velká bojovnice a z nemocničního lůžka už plánuje návrat. “Na kolo chce sednout co nejdřív, ale ráda využije vánoční pauzy,” představil pyšný táta nejbližší plány. 

"Moc děkujeme zdravotníkům za jejich perfektně odvedenou práci a všichni doufáme, že je budeme potkávat na závodech častěji. Vendy by moc chtěla poděkovat i svému trenérovi Petru Hejhalovi za jeho přípravu do závodů a podporu v době hospitalizace,” dodal.

Vendula Strakatá je talentovanou závodnicí pražské Dukly. Věnuje se jak silniční, tak dráhové cyklistice, a sbírá ve své věkové kategorii jeden úspěch za druhým. Letos se například stala mistryní republiky hned ve dvou disciplínách, ve stíhačce a v bodovačce.

Vendula Strakatá měla na Mistrovství ČR v omniu vážný pád a záchranáři ji museli oživovat.
Vendula Strakatá měla na Mistrovství ČR v omniu vážný pád a záchranáři ji museli oživovat.