Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hokejista Pašek (†36) už má místo posledního odpočinku: Pochován k otci (†37)!

Autor: ptr

Od jeho šokující smrti uplynuly skoro dva měsíce, ale teprve nedávno se dočkal Dušan Pašek mladší (†36) uložení do hrobu. Místo posledního odpočinku našel na největším hřbitově v Bratislavě, který nese název Slávičie údolie. Zde odpočívá i jeho dědeček Milan a slavný otec Dušan starší (†37).

Bývalý hokejista a viceprezident klubu Bratislava Capitals si vzal život 5. listopadu. Pro odchod z tohoto světa si vybral smrt oběšením a fatální čin se rozhodl uskutečnit v bratislavské části Koliba.

V dopise na rozloučenou, který po sobě zanechal, uvedl jako hlavní příčinu svého nevratného rozhodnutí fakt, že se nedokázal vyrovnat se smrtí útočníka svého týmu Borise Sádeckého (†24). Mladý hokejista zesnul pouhé dva dny před jeho sebevraždou a Pašek si tuto tragickou událost dával za vinu.

Už během pohřbu, který se uskutečnil 16. listopadu, se předpokládalo, že ostatky budou uloženy do rodinného hrobu na Slávičom údolí. I když na náhrobku stále ještě chybí jméno Dušana Paška mladšího, tak už nyní zdobí rov jeho fotka ve věnci, který má tvar srdce. Jméno by pak mělo být na náhrobek vytesáno v dohledné době.

Hrob bývalého hokejisty Dušana Paška
Hrob bývalého hokejisty Dušana Paška