Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Je nefér, hřímal Francouz u rozhodčího: Korda ho namíchnul »kouzlem«

Autor: ris

Výhra, odddych, roznožka, radost… Sebastian Korda (21) si na místě, kde jeho otec Petr před čtyřiadvaceti lety senzačně získal grandslamový titul, plní sny. Při své premiérové účasti na Australian Open je už ve třetím kole. Pětisetovou válku s Francouzem Moutetem (3:6, 6:4, 6:7, 7:5, 7:6) zvládl i díky magickému úderu.

„Co to sakra bylo?“ Byl to um, náhoda, štěstí a postřeh dohromady. Korda pouštěl míč v domnění, že jde o aut. Jakmile však balonek sklouznul po lajně, v záklonu bryskně máchnul raketou.

Kulatý nesmysl pak sice letěl rychlostí zapadajícího slunce, přistál ale přesně tam, kam měl. Za síť. Kouzlo! Oba soupeři po tom zázraku uprostřed rozhodující části zkoprněli. Zato fanoušci šíleli radostí, jako když slavný ryzák Phar Lap vyhrál Melbourne Cup. A Kordovi to dělalo moc pěkně.

To frustrovaný Francouz začal vymýšlet nesmysly. Před rozhodčím Američana s českou krví obviňoval ze schválností a nesportovního chování. Samá voda. Rozhodčí jen kroutil hlavou. „Tohle je povoleno,“ hlásil zmatenému hráči číslo 100 světového pořadí.

V dalším utkání jej čeká španělský favorit Pablo Carreño Busta.

Tenisový talent Sebastian Korda
Tenisový talent Sebastian Korda