Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Manželé na curlingu, sourozenci na bruslích i lyžích... Rodinná pouta pod pěti kruhy!

Autor: mib
  • Rodinná pouta pod pěti kruhy. Českou republiku v Pekingu reprezentují sourozenci i manželé...

    Manželský pár Zuzana (29) a Tomáš (33) Paulovi, kvůli nimž Češi propadli curlingu, není jediným příbuzenským vztahem mezi olympioniky. Takže – kam až sahají »Hujerovi«? Podívejte se v naší fotogalerii!

  • Curler o manželce: Mohla by víc zametat!

    Padli si do oka – jak jinak – na curlingu. Oba pracují jako bankéři. Zuzka s Tomášem tvoří ideální manželskou dvojici. Co má on rád na ní? „Směje se mým vtipům.“ A co ona na něm? „Je přátelský a vše bere s chladnou hlavou, to mě i extrémně vytáčí.“ Prvním českým curlerům v rámci olympijského zápolení ani nevadí, že žena po muži křičí pokyny. „Ale mohla by víc zapracovat na zametání, ať se nedřu,“ žertuje Tomáš. Ve skutečnosti jim však doma uklízí robotický vysavač.

    Foto Reuters

  • Krasobruslaři ve stopách legend Když tančí… bratr a sestra

    Ti, co zažili zlatá šedesátá léta a hltali krasobruslení, tak znají synonymum pro taneční pár – Eva (76) a Pavel (†29) Romanovi. Na čtyřnásobné světové šampiony navazují při letošních Hrách sourozenci Filip (22) a Natálie (20) Taschlerovi. „Jsou náš vzor,“ přikývnou při zmínce o legendární dvojici. Tance na ledě, byť každý sám, provozují i vlajkonoš Michal Březina (31) a jeho sestra Eliška (25). Covid jejich přízeň naboural, potkali se až na olympiádě: „Viděli jsme se za dva roky všehovšudy dvakrát.“

    Foto ČTK

  • Běžecká naděje Novák Ségra mu ujížděla i na kole

    Podruhé pod pěti kruhy reprezentují běžci na lyžích Petra (28) a Michal (25) Novákovi. „Aspoň člověk cítí rodinnou podporu,“ pochvaluje si bráchovu přítomnost usměvavá Péťa. Jenže takhle milí jako v Pekingu na sebe v dětství nebyli. „Byly tam hádky i rozboje,“ vzpomíná Nováková. „Soupeřili jsme třeba na kolech, ségra mi ujížděla,“ přizná Michal, který má šanci oživit slávu Lukáše Bauera (44), stříbrného medailisty z Turína 2006. „Myslím, že jsem ve formě,“ věří si Novák.

    Foto repro Czechteam.tv

  • Nejmladší Češka má v Číně »hlídání« Nejsme soupeřky

    Anežce Indráčkové (15) sotva uschla občanka a už se spustí z olympijského můstku – jako benjamínek české výpravy. „Splní se můj životní sen,“ radovala se dodatečně kvalifikovaná závodnice. Na lednovém mistrovství republiky Indráčková dokonce přeskočila sestru Karolínu (24). „Chudák, prohrála s mladší ségrou,“ psali Káje kamarádi. „Ale my se nebereme jako soupeřky,“ tvrdí Indráčková mladší. Starší sourozenec obvykle o mladšího pečuje. Ale v Pekingu Anežka hlídat nepotřebuje.

    Foto Profimedia.cz

  • Mohli být ŠŤASTNÍ, ale jeden chybí Radim? To by bylo boží

    Všechny mohli trumfnout. Hokejoví reprezentanti Tomáš (34) a Hynek (31) Zohornovi se sešli na olympijském turnaji bez benjamínka Radima (25), který se snaží prorazit v NHL za Pittsburgh. „Bylo by to úplně boží, kdyby tady byl taky,“ zasní se Hynek. Tři hokejoví bratři se na olympiádě představili v Lake Placid před 42 lety, kdy Československo reprezentovali Peter (65), Marián (69) a Anton (62) Štastní. Tak snad dvěma Zohornům udělá radost aspoň placka!

    Foto Michal Beránek (Sport)

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###