5. února 2022 • 17:40

KHL nedohraje základní část. Riziko nákazy, řekl šéf. Rozhodla úspěšnost

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Základní část Kontinentální hokejové ligy se po olympijských hrách dohrávat nebude. Návrh vedení soutěže dnes oficiálně schválily rada ředitelů KHL a Ruská hokejová federace. O 16 účastnících play off při nerovnoměrném počtu odehraných zápasů rozhodla procentuální úspěšnost.



KHL nechtěla v době koronavirové pandemie dohráváním základní části ohrozit vrchol sezony, boje o Gagarinův pohár. „Bylo tu riziko, že se hráči vzhledem k letům do různých měst ve zbývajících zápasech dlouhodobé části nakazí,“ uvedl v prohlášení na webu soutěže prezident KHL Alexej Morozov.

Play off by mělo začít 1. března, devět dnů po finále olympijského turnaje v Pekingu. V prvním kole se odehrají série Petrohrad - Dinamo Minsk, Jokerit Helsinky - Spartak Moskva, CSKA Moskva - Jaroslavl, Dynamo Moskva - Čerepovec, Magnitogorsk - Nur-Sultan, Čeljabinsk - Nižněkamsk, Kazaň - Omsk a Ufa - Novosibirsk.

Kontinentální liga se po zrušení účasti hráčů NHL na olympiádě stala klíčovou zásobárnou pro řadu reprezentací, 22 klubů dodalo týmům do Pekingu 120 hráčů. Vedení soutěže chtělo původně v olympijské pauze dohnat skluz zaviněný šířením koronaviru a odkládáním zápasů, ale většina klubů byla proti. Kluby odehrály 45 až 50 duelů v základní části, v níž měl každý z nich absolvovat 56 utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud