Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Slavný Lemieux vzkázal přes Blesk oslavenci Jágrovi (50): Bylo vzrušující s tebou hrát!

Autor: as

Slaví Abrahámoviny a přitom na ledě stále prohání i o třicet let mladší protihráče. Jaromír Jágr (50) legendou je a legendou zůstane. Nejen na milovaném Kladně, ale i v zámoří, kde v dresu Pittsburghu zářil vedle hvězdy hvězd Maria Lemieuxe (56), který mu prostřednictvím Blesku k životnímu jubielu poblahopřál!

„Cože, Jaromírovi už bude padesát? Neuvěřitelné! Tak mu, prosím, ode mě předejte velkou gratulaci k narozeninám,“ vzkázal exkluzivně Blesku Slavný Mario. Vždy byl Jágrovým idolem. V Penguins se vše točilo kolem ikonického čísla 66, ovšem v roce 1990 naskočil do sestavy i český vlasáč s cifrou 68 na zádech.

 A děly se velké věci! „Přijde mi to jako včera, když přišel do Pittsburghu jako osmnáctiletý nováček. Netrvalo dlouho a stala se z něj superstar. Bez něj v sestavě bychom neměli žádnou šanci vyhrát na začátku 90. let ty dva Stanley Cupy po sobě. Později, po mém comebacku, pak bylo vzrušující hrát vedle něj,“ zavzpomínal Lemieux.

Šéfem Tučňáků zůstal i po konci kariéry, je spoluvlastníkem klubu. A Jágra na dálku po očku sleduje. „Je skvělé vidět, že si po všech těch letech stále užívá tuto hru ve svém rodném městě. Jaká úžasná kariéra!“ poklonil se Mario prostřednictvím Blesku Jaromírovi.

Ikona kanadského hokeje Mario Lemieux
Ikona kanadského hokeje Mario Lemieux