Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Let hrůzy: Vítr si s letadlem Manchesteru City pohrával jako s loutkou

Autor: sm

Samotný zápas Sportingu s Manchesterem City sice žádné velké drama nepřinesl a britský klub zvítězil pohodlně 5:0, ale cesta zpátky domů už pro tým tak klidná nebyla. Silný vítr bičoval přistávající letadlo tak drasticky, že chvílemi stroj působil spíše jako loutka...

Let z Portugalska měl původně přistát v Manchesteru. Piloti se dohromady třikrát pokusili o přistání, ale z videa, které se dostalo na internet, je zřejmé, jaký boj museli s několikatunovým kolosem svádět. Po každém pokusu přiblížit se k trati museli nakonec od klesání upustit a dostat stroj zpátky nahoru.

Pilotům se nakonec povedlo letadlo dostat bezpečně na zem, ale kvůli podmínkám na manchesterském letišti nakonec museli let odklonit do Liverpoolu na letiště Johna Lennona.

Zprávu o změně místa přistání nakonec potvrdil i samotný klub. „Můžeme potvrdit, že letadlo přepravující tým domů z Lisabonu bezpečně přistálo v Liverpoolu poté, co si silný vítr vynutil odklon z Manchesteru,“ uvedl klub na svém Twitteru.

Komplikace asi nepotěšila vůbec nikoho, s výjimkou liverpoolského letiště, které bylo poctěno tím, že hvězedý tým, včele s trenérem Pepem Guardiolou, mohl k návratu po vydařeném utkání využít jejich služby. „Je skvělé bezpečně přivítat dnes odpoledne Manchester City v hlavním fotbalovém městě Anglie poté, co byl jejich let odkloněn z domovského letiště kvůli silnému větru,“ uvedlo k situaci letiště na svých sociálních sítích.

Letadlo nakonec muselo přistát v Liverpoolu
Letadlo nakonec muselo přistát v Liverpoolu