Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

FIFA dovolila hráčům zmizet z Ruska, ale Kuchta zůstává: Všechno platí!

Autor: vba

Jak rychle tam odešel, tak rychle mohl zase zmizet. Jan Kuchta (25), zimní posila Lokomotivu Moskva z pražské Slavie, ale slovy svého agenta na úprk z Ruska vůbec nemyslí!

Zahraniční fotbalisté i trenéři dostali od FIFA zelenou: Pokud chcete, můžete v Rusku stopnout smlouvu a do konce sezony si najít angažmá jinde. Jde o další sportovní krok proti agresorovi, který rozpoutal krvavou řež na Ukrajině. Český reprezentant Kuchta však tuhle nabídku s díky odmítl!

Důrazný útočník zamířil do Lokomotivu teprve v polovině ledna za zhruba 130 milionů korun. V Moskvě si také finančně dost polepšil. Jestliže v Edenu pobíral měsíčně 400 tisíc kaček, teď mu má na účet chodit přibližně třikrát tolik – tedy cca 1,2 milionu! A to je i přes neustále padající rubl slušná sumička. I proto »Kuchtič« žádný úprk neplánuje.

Nezviklal ho k tomu ani tah německého trenéra Gisdola, který si českého forvarda do Lokomotivu vybral a pak s klubem rozvázal smlouvu. „Nemůžu pracovat v zemi, jejíž lídr je zodpovědný za válku v Evropě,“ prohlásil kouč.

A Kuchtu zatím nezlomilo ani poslední rozhodnutí FIFA. „Samozřejmě, že sledujeme, jak se to bude vyvíjet, ale Honza zůstává v Rusku. Normálně bude hrát. Smluvní podmínky, včetně jeho platu, zůstávají v platnosti,“ řekl Blesku fotbalistův agent Milan Martinovič.

Jan Kuchta v přípravném zápase proti Spartě
Jan Kuchta v přípravném zápase proti Spartě