Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ostrý souboj o koupi Chelsea vrcholí: Zbývají poslední uchazeči!

Autor: ptr

Ruský oligarcha Roman Abramovič (55) musí díky sankcím prodat svou fotbalovou lásku a jednání postupují čím dál blíže nezvratnému rozhodnutí. Londýnská Chelsea se zřejmě již brzy dočká nového majitele a výběr se aktuálně zúžil na posledních pár uchazečů!

Předpokládaná prodejní cena jsou 3 miliardy liber, což je v přepočtu cca 90 miliard korun. Takový balík nezaplatí za fotbalový klub jen tak někdo. Přesto se zájemců našlo celkem dost. Dohromady se makléři z newyorské firmy Raine museli probrat téměř třicítkou nabídek.

Řada z uchazečů ovšem již obdržela zprávu, že do užšího výběru neprošli. Mezi takové patří například americký diplomat Woody Johnson, saúdská akciová společnost SRMG, londýnská firma Aethel, nebo třeba turecký investor Muhsin Bajrak.

Všeobecně se předpokládá, že mezi nejvážnější uchazeče patří Tedd Boehly a jeho partner Hansjörg Wyss. Velké šance by měla mít ovšem i skupina okolo Seba Coea, který se spojil s bývalým předsedou Liverpoolu Martinem Broughtonem a americkými miliardáři Joshem Harrisem a Davidem Blitzerem, který vlastní například tým Philadelphia 76ers z basketbalové NBA.

V boji nadále zůstává i kontroverzní majitel baseballových Chicago Cubs Tom Ricketts. Ten se ovšem vypořádává s nepříjemnou kauzou ohledně islamofobních zpráv svého otce. Ta mu nabourává jeho ambice ohledně převzetí klubu. Dalším uchazečem v boji by údajně měla být i londýnská investiční společnost Centricus.

Zbývající zájemci se tak i nadále předhánějí v tomto dostihu, kde hlavní cenou budou klíče od stadionu Stamford Bridge. Očekává se, že další zužování počtu uchazečů bude pokračovat v pátek. Samotný prodej by tak mohl být na pořadu dne koncem tohoto měsíce.

Roman Abramovič prodává Chelsea
Roman Abramovič prodává Chelsea