Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Přiznání zhroucené tenisové hvězdy Ósakaové: Chodím na terapie!

Autor: ptr

Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová (24) přiznala, že začala chodit na terapie. Ráda by posílila svou psychickou odolnost v návaznosti na incident při turnaji v Indian Wells, kde se psychicky zhroutila poté, co na ní pořvával jeden z diváků. S odhalením přišla na tiskové konferenci po prvním kole turnaje v Miami.

Na dotaz novináře, jak se připravovala na utkání po minulém nepříjemném zážitku, odhalila nový prvek své přípravy. „Nevím, zda jsem oprávněna o tom mluvit, ale po Indian Wells jsem konečně začala mluvit s terapeutem.“ A i přes úplný začátek léčby prý už cítí pozitivní dopady. Učí se strategie, které jí pomáhají vyrovnat se s nepříjemnými událostmi na kurtu i mimo něj.

Naomi přiznala, že jí k tomuto kroku hodně pomohla sestra, která o ní měla obavy právě poté, co se na minulém turnaji po urážkách rozbrečela přímo na kurtu. Pozitivní vliv tohoto rozhodnutí se zřejmě projevuje ihned. Japonská tenistka vyhrála první dva zápasy na turnaji v Miami bez ztráty setu, ve třetím kole se měla utkat s českou tenistkou Karolínou Muchovou, která ale nakonec zápas vzdala. 

Po zápase Naomi Ósakaová vysvětlovala, proč ji výkřik z tribun rozplakal
Po zápase Naomi Ósakaová vysvětlovala, proč ji výkřik z tribun rozplakal