Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Legenda Realu po autonehodě bojuje o život: Utrpěl poranění mozku!

Autor: pl, ČTK

Chvíle hrůzy. Přesně to teď prožívá rodina bývalého fotbalisty kolumbijské reprezentace nebo Realu Madrid Freddyho Rincóna, který utrpěl vážná zranění mozku při automobilové nehodě v kolumbijském městě Cali. Pětapadesátiletý účastník tří mistrovství světa řídil auto, jenž se srazilo s autobusem. Zraněni byli také čtyři lidé z Rincónova auta a řidič autobusu.

„Freddy Eusebio Rincón byl ráno dopraven do nemocnice s traumatickým zraněním mozku. Jeho stav je velmi kritický," uvedli představitelé nemocnice Imbanaco v Cali.

Rodák z města Buenaventura se vypracoval až do Realu Madrid, kde hrál v letech 1995 – 1997. Celkem odehrál za španělský celek 21 zápasů. Ve čtyřech duelech nastoupil i do Ligy mistrů. Ani v jednom utkání ale neskóroval, a tak se „bílý balet“ stal jeho jediným klubem v profesionální kariéře, ve kterém nevstřelil jedinou branku.

Rincón byl společně s Carlosem Valderramou či Faustinem Asprillou členem úspěšné generace kolumbijských hráčů, kteří dovedli tým na MS 1990, 1994 a 1998. V národním týmu odehrál 84 zápasů a vstřelil 17 gólů. Byl také kapitánem brazilského klubu Corinthians, jenž v roce 2000 vyhrál světový šampionát klubů. Kromě Realu Madrid si v Evropě zahrál ještě za Neapol.

Bývalý hráč Realu Madrid Freddy Rincón utrpěl vážnou autonehodu.
Bývalý hráč Realu Madrid Freddy Rincón utrpěl vážnou autonehodu.