12. dubna 2022 • 09:24

Van Gaal úspěšně ukončil léčbu rakoviny: Už se to musí jen zlepšovat

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér nizozemské fotbalové reprezentace Louis van Gaal ukončil podle svých slov úspěšně léčbu rakoviny prostaty. O nemoci sedmdesátiletý kouč veřejně informoval teprve na začátku dubna, nyní se chce naplno soustředit na přípravu s národním týmem na mistrovství světa v Kataru.



„Absolvoval jsem 25 chemoterapií. Pak jsem musel pět nebo šest měsíců čekat, abychom viděli, jestli to zabralo. A zabralo,“ řekl bývalý trenér Bayernu Mnichov, Barcelony nebo Manchesteru United v rozhovoru pro agenturu ANP. Odmítl dřívější zprávy médií o tom, že radiační léčbu podstupoval i v době reprezentačních srazů.

„Tyto radiační terapie už byly za mnou, když jsem v srpnu podepsal smlouvu se svazem,“ řekl veřejnoprávní televizi NOS. Přiznal ale, že se musel během léčby podrobit i operačnímu zákroku. „Teď už se to jen musí zlepšovat. Je to prostě jen otázka času,“ dodal kouč, jenž se vloni v létě vrátil k národnímu týmu potřetí jako nástupce Franka de Boera, který rezignoval po prohře s Čechy v osmifinále Eura.

Trojnásobní vicemistři světa Nizozemci se na světovém šampionátu objeví po osmi letech. Ve skupině A se utkají Katarem, Senegalem a Ekvádorem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud