10. března 2022 • 16:45

Benzema: Faul? Donnarumma čekal... Dejte mu Zlatý míč, volá opora Realu

Autor: dvo, ČTK, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Očekávají nástup prince, ale král se zatím nevzdává. Středeční odveta osmifinále Ligy mistrů na Santiago Bernabéu patřila Karimu Benzemovi, nikoliv o 11 let mladšímu Kylianu Mbappému. Čtyřiatřicetiletý útočník sestřelil PSG třemi góly, zařídil Realu Madrid postup a zároveň přepsal historické tabulky milionářské soutěže i královského klubu.



Lídr španělské La Ligy doma ještě půl hodiny před koncem prohrával 0:1 po trefě Kyliana Mbappého. Pařížané drželi v součtu s prvním duelem dvougólový náskok a vše nasvědčovalo tomu, že si pohlídají cestu do čtvrtfinále.

Pak ale přišly Benzemovy chvíle, které Messiho a spol. poslaly na kolena. Francouzský útočník vstřelil v rozmezí 61. až 78. minuty hattrick a šokoval pařížského soka. V 34 letech a 80 dnech se stal nejstarším střelcem tří branek v Lize mistrů.

„Je naším obrovským lídrem a fantastickým útočníkem,“ rozplýval se trenér Carlo Ancelotti. „Díky jeho dobrému napadání soupeřovy rozehrávky jsme dostali možnost vyrovnat a od té doby se probudilo kouzlo tohoto stadionu a našich fanoušků. Ta branka nám dodala energii a zničila soupeře. Posledních třicet minut byl na hřišti jen jeden tým.“

Zkušený kouč tím narážel na Benzemův souboj s brankářem Gianluigim Donnarummou, kterého útočník Realu dohrál při odkopu míče a donutil italského reprezentanta k chybě, jež vedla k vyrovnání. „Byl to tlak od celého týmu. Gólman čekal a čekal, ztratil míč a byl z toho gól. Mohl ho prostě odkopnout. Je to jednoduché,“ odmítl Benzema jakékoliv diskuze o sporné brance.

V zápětí využil očividně rozhozené defenzivy Paris St. Germain a přidal další dvě trefy, které znamenaly, že postupujícím celkem se stane „bílý balet“ a ne favorizovaná družina s trojzubcem Mbappé, Messi a Neymar.

„To je Madrid a Benzema. Real je zkrátka magický,“ napsal španělský deník Marca. Další deník AS zase lákal pod titulkem „Historický Benzema,“ čímž narážel na Francouzovy milníky. 

Forvard, jenž přišel do Madridu v létě 2009 za 35 milionů eur (cca 880 milionů korun), se třemi góly vyšvihl na třetí místo historicky nejlepších střelců Realu. O jeden gól předčil legendárního Alfreda Di Stéfana, na druhého Raúla Gonzáleze mu nyní schází 14 zásahů. 

„Karim je vedle Lewandowského nejlepší ´devítkou´ na světě a je na čase, aby byl i na špici hodnocení Zlatého míče," prohlásil brankář Thibaut Courtois.

Benzema navíc odehrál v dresu královského klubu 500 zápasů, čímž se stal po Robertu Carlosovi (524) teprve druhým cizincem, jenž této mety dosáhl.

„Real Madrid dál žije a ukázali jsme, jak můžeme kohokoli porazit. Podařilo se nám to otočit díky naší velké mentální síle. Je mi ctí, že jsem součástí tohoto legendárního klubu a postoupili jsme,“ pronesl rodák z Lyonu.

Španělská média také odhalila, jak si po utkání dlouze povídal se spoluhráčem z národního týmu Mbappém, jehož letní příchod do Madridu je denním chlebem tamních reportérů. Že by se Benzema kromě střílení gólů vyplatil i jako prostředník v jednom z nejpikantnějších transferů od příchodu Cristiana Ronalda?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud