Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Reprezentační obránce v šoku: Kvůli omluvence z MS výhružky rodině!

Autor: ptr

Neuvěřitelné trable vyvolala jedna omluvenka z nadcházejícího Mistrovství světa v hokeji. Slovenský obránce Michal Čajkovský (29) čelí výhružkám a odporné zprávy chodí dokonce i jeho rodině. Za vším podle zkušeného beka přitom stojí problém s pojistkou, který mu výrazně ztěžuje mezinárodní turnaj absolvovat.

Čajkovský, který je pod smlouvou v ruském Novosibirsku má strach, aby jeho smlouva nebyla při zranění vypovězena. Od klubu totiž dostal upozornění, že v případě zdravotních problémů nebude jeho stávající kontrakt automaticky prodloužen. Spousta fanoušků ale nemá pochopení, že by se vůbec v aktuální situaci chtěl na další sezónu vrátit do Ruska. Sám hráč ale tvrdí, že s Ruskem jako takovým nemá jeho rozhodnutí nic společného.

„Nikdo z Ruska mi nedal žádné ultimátum a s Ruskem to nemá nic společného. Vždy jsem chtěl reprezentovat Slovensko a jsem na to hrdý,“ uvedl ve svém prohlášení. Po vlně kritiky a výhružek se rozhodl své důvody ještě více osvětlit.

„Kritika na mou osobu přešla až do výhružných zpráv od cizích lidí mé rodině! Šel jsem za Otou Haščákem, že mi volal agent, že nikdo neví, jaká bude situace v KHL a kolik bude povolených cizinců na tým v další sezóně. Dohodli jsme se tedy, že nebudu riskovat zranění, když mám platný kontrakt, který není pojištěný v době MS.

Každý hráč musí projít lékařskými testy bez ohledu na to, v jaké lize hraje. Tím pádem by mi klub v případě zranění mohl vypovědět smlouvu. Manažer Haščák mi řekl, že to chápe a že je rád, že jsem mu řekl pravdu a nevymluvil jsem se na nějaké zranění nebo únavu,“ popsal Čajkovský rozhovor s vedením slovenské reprezentace.

Když opustil po této anabázi soustředění národního týmu, tak mu ještě volal generální manažer reprezentace Miroslav Šatan a ptal se na důvody. „On ještě o ničem nevěděl, tak jsem mu také vysvětlil svou situaci. Miro mi řekl, že se pokusí najít pojistku na mou smlouvu a mám mu dát pár dní. Nerozumím, proč máme každý rok problém s pojištěním,“ nechápe devětadvacetiletý hokejista.

Hokejový obránce Michal Čajkovský na olympiádě v Pekingu.
Hokejový obránce Michal Čajkovský na olympiádě v Pekingu.