Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

»Můžu začít dřív?« fotbalový fanoušek Nadal spěchal z kurtu na zápas Realu

Autor: pl

Když máte ve sportovním světě takové renomé jako například španělský tenista Rafael Nadal (35), můžete si občas oproti ostatním zajistit určité výhody. Jako třeba před duelem na Madrid Masters. Nadal požádal ředitele turnaje o dřívější start zápasu. Důvod? Boj o postup do finále Ligy mistrů mezi jeho oblíbeným Realem Madrid a Manchesterem City, na který měl lístek.

Světová čtyřka se na domácím turnaji rozhodla spojit příjemné s užitečným, a vedle pracovních povinností v podobě turnaje ATP se rozhodla zajít na milovaný Real Madrid, který čekalo semifinále proti Manchesteru City. Vítěz šel do finále. Nedávno měl Nadal tu čest provést čestný výkop během zápasu Realu Madrid proti Espanyolu. A evidentně svému týmu přinesl štěstí. Na konci utkání získal Real jubilejní 35. ligový titul.

Ředitel je taky fanouškem

Slavný tenista tak nenechal nic náhodě, a oslovil ředitele turnaje Feliciana Lopeze s prosbou, jestli by se mač nemohl přesunout na dřívější termín. A Lopez mu vyhověl, ostatně měl k tomu taky dobrý důvod. „Je to už dlouho, co jsem se nebyl podívat na Bernabeu, rozhodně je to zápas, na který bych si rád zašel. Uvidíme, jestli to taky stihnu,“ prozradil Lopez, sám velký fanoušek „bílého baletu“, pro web express.co.uk.

Přemlouvat ředitele Madrid Masters tak nebylo těžké. Rodák z Mallorcy nastoupil ve druhém kole proti Miomirovi Kecmanovičovi. Dvaadvacetiletého Srba vyřadil 2:0 na sety. Fotbal nakonec stihl, a měl na co koukat. Hráči Realu se postarali o infarktový finiš, když dvěma góly v samotném závěru poslali střetnutí do prodloužení. V něm rozhodl o postupu Madridu do finále proměněnou penaltou Benzema, který upravil skóre na konečných 3:1.

Antukový král a 13násobný šampion Roland Gaross Rafael Nadal
Antukový král a 13násobný šampion Roland Gaross Rafael Nadal