4. května 2022 • 23:37

LM: Real Madrid - Man. City 3:1 po prodl. Úžasný obrat, domácí ve finále

Autor: iSport.cz, ČTK, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fantastický obrat a penalta v prodloužení vynesly Real Madrid do finále Ligy mistrů! V odvetě semifinále s Manchesterem City sice „bílý balet“ prohrával, dvěma góly Rodryga v samotném závěru ale dokázal odvrátit konec a vymazat manko z prvního zápasu (3:4), v prodloužení pak z pokutového kopu rozhodl Karim Benzema o výhře 3:1 a postupu do boje o nejcennější klubovou trofej. Ve finále LM Real vyzve 28. května v Paříži Liverpool, který v semifinále vyřadil jiný španělský tým Villarreal.



Góly

Domácí: 90. Rodrygo, 90+2. Rodrygo, 95. Benzema

Hosté: 73. Mahriz

Sestavy

Domácí: Courtois – Carvajal, Militao (115. Vallejo), Fernández, F. Mendy – Kroos (68. Rodrygo), Casemiro (75. Asensio), Modrić (75. Camavinga) – Valverde, Benzema (C) (104. Ceballos), Vinícius Júnior (115. Vázquez).

Hosté: Ederson – Walker (72. Zinčenko), Dias (C), Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri (99. Sterling), De Bruyne (72. Gündoğan) – Mahriz (85. Fernandinho), Jesus (78. Grealish), Foden.

Náhradníci

Domácí: Lunin, Fuidias, Alaba, Vallejo, Marcelo, Asensio, Ceballos, Camavinga, Jović, Vázquez, Rodrygo, Díaz

Hosté: Steffen, Carson, Aké, Zinčenko, Egan-Riley, Gündoğan, Grealish, Sterling, Fernandinho, Palmer, McAtee, Lavia

Karty

Domácí: Modrić, Carvajal, Militao, Valverde

Hosté: Sterling, Zinčenko

Rozhodčí

D. Orsato – C. Carbone, A. Giallatini (všichni ITA)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Na stadionu Santiago Bernabéu otevřel skóre Riyad Mahrez v 73. minutě, ale střídající Rodrygo góly v 90. a 91. minutě stav zápasu otočil a poslal duel do prodloužení. V jeho úvodu rozhodl Karim Benzema proměněnou penaltou.

Madridského rekordmana elitní soutěže, kterou ovládl třináctkrát, čeká repríza finále z roku 2018, kdy v Kyjevě porazil Liverpool 3:1. City nedostanou šanci napravit loňskou finálovou porážku 0:1 s Chelsea a na premiérový triumf v Lize mistrů dál čekají.

Zklamaní hráči Manchesteru City po porážce v semifinále LM s Realem
Zklamaní hráči Manchesteru City po porážce v semifinále LM s Realem

Real, jenž v sobotu oslavil zisk španělského titulu, začal velkou šancí. Benzema ale ve čtvrté minutě hlavičkoval nad břevno. Francouzský kanonýr později minul i nohou, podobně jako jeho spoluhráč Vinícius Júnior. Hosté zahrozili ve 20. minutě, kdy Courtois vyrazil Silvovu ránu. Belgický brankář si před pauzou poradil i s Fodenovým pokusem.

Těsně po změně stran branku City znovu minul Vinícius a domácí nezužitkovali ani několik dalších závarů před gólmanem Edersonem, který byl dlouho bez zákroku.

Anglické mužstvo v 73. minutě otevřelo skóre. Útočnou akci po Silvově přihrávce zakončil Mahriz pohotovou ranou k tyči. Nejlepší týmový střelec v LM si připsal sedmý gól v ročníku.

Hosté v závěru sahali po druhé a možná rozhodující brance, ale Courtois vychytal Cancela i střídajícího Grealishe. Jednou ho na brankové čáře zastoupil obránce Mendy.

Real v úplném závěru předvedl fantastický comeback. Z první střely na branku v poslední minutě hned vyrovnal Rodrygo po Benzemově přihrávce a brazilský útočník krátce nato přidal druhou trefu hlavou po Carvajalově centru a Asensiově lehké teči.

Hosté vstoupili špatně i do první části prodloužení. Dias v šestnáctce fauloval Benzemu a ten nařízenou penaltu proměnil. Zatímco v Manchesteru se blýskl „panenkovským“ obloučkem, tentokrát zakončil po zemi k tyči. Čtyřiatřicetiletý útočník dal 15. branku v soutěži a potvrdil pozici nejlepšího střelce.

City ještě mohli vyrovnat, ale Courtois vyškrábnul Fodenovu hlavičku a dorážející Fernandinho v den svých 37. narozenin před prázdnou brankou přestřelil. Real zdolal Guardiolův výběr po třech porážkách za sebou a připravil lídrovi anglické ligy první venkovní soutěžní prohru po 14 zápasech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud