Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trable pro Djokoviče: Další sponzor mu dal košem!

Autor: sm

Další rána pro elitního srbského tenistu! Po vysilujícím boji s australskými úřady, které ho vyhostily ze země, nemocí a ztrátě sponzora, přišel další problém. Od rodáka z Bělehradu se odvrací další firma, která se starala o Novakovo finanční zázemí. A důvod? Údajně stejný jako ten, kvůli kterému opustila Djokoviče i slavná automobilka!

Letošní rok pro Djokoviče nezačal vůbec dobře a v tomto turbulentním rytmu stále pokračuje. Poté, co automobilka Peugeot, která patřila mezi jednoho ze sponzorů, viděla jakým způsobem se Novak staví ke koronaviru, rozhodla se, že bude lepší, když se Djokovič obejde bez jejich peněz.

Tři měsíce poté došla k podobnému názoru také americká nadnárodní technologická společnost UKG. „Sponzorská smlouva letos vyprší a vzájemně jsme se dohodli, že nebude prodloužena,“ uvedl mluvčí firmy, která s Djokovičem spolupracovala od roku 2019. Přesný důvod sice mluvčí neoznámil, nicméně se v kuloárech špitá o tom, že i v tomto případě zlomil srbskému tenistovi vaz jeho přístup a názory na korona virus.

Tenisovou hvězdu odchod dalšího sponzora ale prozatím úplně mrzet nemusí. Ještě pořád za sebou má totiž jména velkých firem, mezi kterými je například Hublot nebo Raiffeisen Bank. 

Novaka Djokoviče opouští další sponzor
Novaka Djokoviče opouští další sponzor