Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Bývalý spoluhráč Hrubce zneužil dívku (12): Rusové mu teď nabídli smlouvu

Autor: sm

Na ledě předváděl hokejista Reid Boucher (28) kousky, díky kterým si ho fanoušci hodně rychle zapamatovali. Bývalý hráč NHL ale své úspěchy přehlušil kauzou, kvůli které mu hrozilo vězení. Nedávno se totiž přiznal k tomu, že před několika lety zneužil dívku, které v té době bylo pouhých 12 let! Pro klub z KHL, za který v minulosti hrál i Jaromír Jágr, to ale není problém, a Američana si do týmu angažoval.

V NHL si nevedl vůbec špatně. Překonal rekord Patricka Kanea a v soutěži odehrál 133 utkání, ve kterých nasbíral 40 kanadských bodů. Nepřehlédnutelný byl pak také v KHL. Jenže později vyšlo najevo, ve skříni schovával pěkně úchylného kostlivce. Přiznal se totiž k tomu, že ve svých 17 letech donutil teprve 12 letou dívku k tomu, aby ho orálně uspokojila.

Pohrozil ji tehdy, že pokud to neudělá, zveřejní na internetu video, kde dívka tancuje. Pak začal vydírat tím, že jejím rodičům řekne, co udělala. Boucher před soudem stanul během loňského prosince a hrozilo mu dokonce doživotí. Díky programu, který chráni osoby při protiprávním jednání, jehož se dopustili v mladistvé věku, ale vyvázl pouze s podmínkou.

Byl mladistvý, hájí ho klub

Přesto, že před vězením si bývalý spoluhráč Simona Hrubce a Jiřího Sekáče »zachránil krk«, na základě celé kauzy nakonec došlo k ukončení jeho angažmá v Jaroslavli. Navzdory skandálu teď Boucherovi Rusové hodili lano a na stole mu přistála smlouva s omským klubem Avangard, se kterým už v minulosti vybojoval titul v KHL.

„Rozhodnutí o Reidu Boucherovi nebylo snadné. Chápeme, že byl na konci minulé sezony pod tlakem, a to jak v Rusku, tak ve své vlasti," píše klub v tiskové zprávě. „Situace ho donutila opustit Rusko v minulé sezóně a my chápeme, že Reid udělal chybu. Navíc byl v té době nezletilý," našlapuje shovívavě Avangard kolem kauzy, která se stala v roce 2011.

Podle klubu je důležité vyvodit závěry z chyb, které se udály a vydat se směrem k lepšímu. Sexuální zneužívání ale pro Omsk evidentně nebylo překážkou pro přijetí tohoto hráče s minulostí devianta. Pravdou ale je, že vzhledem k válce, kterou Rusové rozpoutali na Ukrajině, kluby KHL jsou nejspíš rády za každého podepsaného hokejistu.

„Reid přiznal vinu. Od té doby uplynul nějaký čas a náš klub se rozhodl dát Reidovi druhou šanci. Každý si to zaslouží. Boucherova pověst byla předtím naprosto čistá,“ míní Avangard.

Reid Boucher se dočkal nové smlouvy i zastání
Reid Boucher se dočkal nové smlouvy i zastání