24. června 2022 • 12:55

Otazníky kolem Ronalda. Píše se o ultimátu, United jsou pořád bez posil

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulá sezona za moc nestála, na Old Trafford se na ni snaží spíš rychle zapomenout. Nový kouč Erik ten Hag má být zárukou, že v novém ročníku se z Manchesteru United zase stane obávaný soupeř. Přestupové období ovšem zatím budí spíš rozpaky, „rudí ďáblové“ dosud nepřivedli jedinou posilu, ačkoliv avizovali zájem hned o několik zajímavých jmen. A otazníky se objevují i kolem Cristiana Ronalda, hlavní hvězdy týmu…



Šesté místo v Premier League, rychlý konec v úvodu play off Ligy mistrů a ani žádná náplast v podobě trofeje z národního poháru. Na zvyklosti slavné značky šílená bilance. Zmar United gradoval na jaře. Třeba prohra 0:4 na Liverpoolu? Ostuda, rozdíl mezi dvěma anglickými giganty byl propastný. Zkrátka sezona, kterou už nikdo v klubu nechce opakovat.

Pod uznávaným koučem Ten Hagem, který přišel z Ajaxu Amsterdam a nahradil Ralfa Rangnicka, mají přijít změny. Zatím jsou patrné hlavně směrem z Manchesteru – končí Paul Pogba, Jesse Lingard, Juan Mata nebo Nemanja Matič.

Jenže posily? Tady je zatím ticho. A z toho může pramenit nervozita.

Portugalský deník Record s odkazem na své zdroje napsal, že Cristiano Ronaldo začíná být frustrovaný a pohrozil vedení klubu ultimátem, že pokud se nepodaří kádr adekvátně doplnit, sám si bude hledat nové angažmá.

Portugalský střelec má smlouvu ještě na jeden rok, v minulé sezoně patřil k nejvýraznějším postavám United. Vstřelil 18 ligových gólů, zároveň čelil i kritice, že pro mužstvo nepracuje tak, jak by útočník v moderním fotbale měl.

Proti jeho případnému odchodu hovoří nedávné vyjádření trenéra Ten Haga, který hlásil, že s Ronaldem určitě počítá. A i ofenzivní hvězda na adresu nového kouče po oznámení jeho příchodu hovořila pozitivně.

„Vím, že pro Ajax odvedl skvělou práci a je zkušený. Ale musíme mu dát čas. Věci se musí změnit tak, jak bude chtít. Přeji mu jen to nejlepší a doufám, že příští rok budeme vyhrávat trofeje,“ poznamenal Ronaldo před pár týdny.

Dosavadní (ne)aktivita v přestupovém okně však mohla jeho víru nahlodat. Anglická média psala, že United toužili například po Darwinu Nuňezovi, barcelonském Frenkiem de Jongovi nebo Brazilci Antonym z Ajaxu. První jmenovaný se už upsal Liverpoolu, jednání o dalších hráčích se vlečou. A třeba další fotbalista Ajaxu Jurrien Timber? Obránci prý přestup do United vymluvil jejich bývalý kouč Louis van Gaal.

Ten Haga tak čeká spousta práce s týmem, jehož složení ještě zdaleka není kompletní. Španělský deník AS přišel s informací, že Ronaldo by případně mohl zamířit do Bayernu Mnichov jako náhrada za Roberta Lewandowského, jiné zdroje to ovšem vyvrací. Bavorský gigant, který před pár dny oficiálně představil Sadia Maného, prý o Ronalda zájem nemá.

Jak rušné nakonec bude léto na Old Trafford?

Manchester United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud