Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vděčné za stříbro. Ukrajinské volejbalistky děkují Slukové a Nauschovi

Autor: pl

Musíme si pomáhat. Názvem českého snímku, jenž byl nominován na Oscara, se řídila volejbalistka Markéta Sluková-Nausch (34) a její manžel Simon Nausch, který je zároveň trenér. Oba pomohli ukrajinským volejbalistkám Valentině Davidové a Dianě Luninové ke stříbrné medaili!

Čím konkrétně vlastně český sportovní pár přispěl? Nausch předával ukrajinskému volejbalovému páru své pracovní know-how. „Zúčastnili jsme se závodů série Pro Tour Future. Na těchto závodech jsme obsadili druhé místo,“ začala Davidová své povídaní na instagramu.

„Především chci poděkovat našemu úžasnému dočasnému kouči Simonu Nauschovi! Doufáme, že budeme spolupracovat dlouhodobě. Tento člověk hodně přispěl k našemu rozvoji, podělil se o své znalosti a byl s námi každou minutu! FVU a MOV jsou s námi stále v kontaktu,“ nemohli si Ukrajinky vynachválit Nauschovu pomoc.

U příspěvku také nezapomněli označit Markétu Slukovou-Nausch, manželku Nausche a českou volejbalistku. Jde tedy vidět, že i v takto těžkých časech dokážou někteří čeští sportovci projevit pořádnou dávku solidarity.

Ukrajinská beachvolejbalistky Valentina Davidová a Diana Luninová vyjádřily vděčnost za pomoc od Simona Nausche a jeho manželky Markéty Slukové-Nausch
Ukrajinská beachvolejbalistky Valentina Davidová a Diana Luninová vyjádřily vděčnost za pomoc od Simona Nausche a jeho manželky Markéty Slukové-Nausch