Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Inspirace k jízdě Edmontonu do semifinále, pak krutá realita. Malý Ben (†6) podlehl rakovině

Autor: pl

Ten příběh zasáhl celý hokejový svět. Malý Ben Stelter (†6), který bojoval s rakovinou mozku, se na konci minulé sezony stal „štístkem“ pro hokejisty Edmontonu Oilers. Doprovázel je na zápasy, a stal se pro ně inspirací v play-off, kam dokráčeli až do finále Západní konference. Nyní přišla z Kanady ta nejhorší zpráva. Malý Ben prohrál svůj boj s rakovinou.

Tragickou informaci oznámil veřejnosti jeho otec na sociální síti. „Svět včera večer ztratil nejspeciálnějšího kluka a absolutního hrdinu. Bene, byl jsi ten nejlepší syn, jakého jsme si mohli přát. Tvé sestry měly velké štěstí, že mohly mít tak skvělého brášku. Bojoval jsi dlouho a tvrdě navzdory všem překážkám,“ napsal na Twitter.

Malému Benovi lékaři před rokem a půl diagnostikovali glioblastom. Jedná se o agresivní typ rakoviny, který se může vyskytnout v mozku nebo míše. V březnu dostal šanci osobně se setkat se svými milovanými Oilers. Dokonce před utkáním doprovázel na led samotného kapitána a aktuálně největší hvězdu NHL Connora McDavida.

Malý velký bojovník

Ten večer vyhráli Oilers 5:2 nad San Jose, a od té doby byl Ben štístkem Edmontonu. Jeho přítomnost provázela kanadský celek až do semifinále, kam se probojovali poprvé od roku 2006. Tam je nakonec vyřadili budoucí šampioni z Colorada. „Oilers vyhráli doma desetkrát za sebou, když byl Ben na stadionu,“ připomněl jeho otec na sociální síť během června.

Rodině kondolovali i zástupci celku z provincie Alberta. „Jsme zarmouceni odchodem našeho drahého kamaráda, fanouška číslo jedna, štístka a inspirací Bena Steltera. Přestože byl vzrůstem malý, jeho dopad na náš tým a komunitu byl masivní,“ uvedli členové Edmontonu na rozloučenou s malým velkým bojovníkem.

Šestiletý Ben Stelter, který trpěl rakovinou mozku, se stal pro hokejisty Oilers obrovskou inspirací. Jeho otec ale nedávno bohužel oznámil, že malý Ben svůj boj s rakovinou prohrál
Šestiletý Ben Stelter, který trpěl rakovinou mozku, se stal pro hokejisty Oilers obrovskou inspirací. Jeho otec ale nedávno bohužel oznámil, že malý Ben svůj boj s rakovinou prohrál