11. srpna 2022 • 10:08

Úžasný gól na MS juniorů! Kanaďan kouzlil proti Lotyšsku jednou rukou

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla paráda! Kanadský útočník Ridly Greig se na mistrovství světa juniorů blýskl krásnou akcí. Prospekt Ottawy se v nočním utkání proti Lotyšsku dostal v 38. minutě do samostatného úniku, stíhali ho však dva obránci, tak… Předvedl úžasný um jednoruč! Domácí favorit zvládl vstup do odloženého šampionátu vítězně, vyhrál 5:2.



Kanaďané se proti Lotyšsku nicméně dlouho trápili. Ještě v polovině utkání byl stav nerozhodný 1:1. Outsidera držel výborným výkonem brankář Patrik Berzinš. Domácí se uklidnili až dvěma trefami v přesilovce v prostředním dějství. A ještě na konci druhé části hry přišel čas Ridlyho Greiga.

Centr třetího kanadského útoku se v 38. minutě dostal do brejku poté, co ve středním pásmu zaváhal obránce Bogdans Hodass. Greig pelášil na lotyšského brankáře, na zádech si ale vezl jak chybujícího beka, tak především dojíždějícího Peterise Purmalise. Toho si levou rukou odstavil a pravačkou vykouzlil krásnou trefu. Berzinšovi zasunul puk mezi betony.

„Byl to docela šťastný odraz. Protihráč byl přímo na mě, tak jsem to zkusil dostat do sítě,“ komentoval lakonicky Greig situaci po utkání. Útočník, kterého v roce 2020 z 28. místa draftovala Ottawa, si nadělil pěkný dárek k pondělním 20. narozeninám. Ve třetí třetině ještě přidal asistenci na páté brance Williama Dufoura.

Kanada zvládla vstup do domácího turnaje. Na výhře 5:2 se gólem a asistencí podílel i 17letý Connor Bedard, favorit příštího draftu NHL. V noci na pátek čeká zámořského obra zápas se Slovenskem, v noci ze soboty na neděli se pak domácím postaví v rámci skupiny A i český výběr.

Góly

Domácí: 18:06. Darzinš, 44:56. Hodass

Hosté: 07:31. Bedard, 31:23. Cormier, 36:17. Zellweger, 37:16. Greig, 54:44. Dufour

Sestavy

Domácí: Berzinš (Lazdinš) – Fenenko, Bergmanis (C), Simanovičs, Brants, Ozolinš, Hodass, Goršanovs – Silkalns, Veinbergs, Ravinskis – Purmalis, Ločmelis, Vilmanis – Gavars, Lavinš (A), Dukurs – Darzinš, Vitolinš (A), Andersons – Rullers.

Hosté: Cossa (Garand) – Sebrango (A), Zellweger, Cormier, Lambos, Thompson, Seeley, O'Rourke – Bedard, McTavish (C), Roy – Foerster, Stankoven, Johnson (A) – Dufour, Greig, Ostapchuk – Gaucher, Desnoyers, Cuylle – Kidney.

Rozhodčí

Brander (FIN), Kowalski (USA) – Briganti (CAN), Hofer (GER)

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

2779 diváků

Zakončení jednoruč? Pro kanadského útočníka Ridlyho Greiga žádný problém
Zakončení jednoruč? Pro kanadského útočníka Ridlyho Greiga žádný problém

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud