Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sbohem, královno! Dojemná vzpomínka Uhrina, stesk Beckhamových i Krejčíkové

Autor: Soňa Molatová, ČTK, Petr Luzar
  • Sportovní osobnosti reagují na úmrtí královny Alžběty II.

    Truchlí celý svět! Zpráva o smrti britské královny Alžběty II. zasáhla pochopitelně i řadu sportovních osobností nejen z Velké Británie. Soustrast rodině vyjádřili například manželé Beckhamovi a dojemnou vzpomínku na setkání s panovnicí přinesl trenér Dušan Uhrin st.

  • Roger Federer

    S Jejím Veličenstvem královnou Alžbětou II. se na instagramu z řad zahraničních sportovních hvězd rozloučil například legendární tenista Roger Federer. ,,Jsem hluboce zarmoucen úmrtím Jejího Veličenstva. Její elegance, laskavost a loajalita k jejím povinnostem budou dále žít v historii. Chtěl bych vyjádřit upřímnou soustrast všem členům královské rodiny a Velké Británii," napsal Federer na sociální síť.

    Mezi sportovci, kteří kondolovali, byl i tenista Roger FedererFoto Instagram

  • Rafael Nadal

    Z řad tenisových hvězd ale nebyl jediný. Ke kondolenci se připojil i Rafael Nadal. ,,Upřímnou a nejhlubší soustrast královské rodině Spojeného království Velké Británie a Severního Irska a britskému lidu za úmrtí Jejího Veličenstva královny Alžběty II.," sdělil na Twitteru.

    Tenista Rafael Nadal se přidal k řadě sportovcům, kteří kondolovali ohledně úmrtí královny Alžběty II.Foto Twitter

  • Pelé

    Mezi fotbalovými osobnostmi, které se loučili s královnou, byl například Pelé. ,,Jsem velkým obdivovatelem královny Alžběty II. od chvíle, kdy jsem ji poprvé osobně viděl v roce 1968, kdy přijela do Brazílie. Byla svědkem naší lásky k fotbalu a zažila kouzlo vyprodaného stadionu Maracaná," napsal Pelé a pokračoval.

    ,,O několik let později mi udělila Řád britského impéria, nejvyšší vyznamenání v zemi. Její činy ovlivnily generace. Tohle dědictví tady bude navždy. V tento smutný den sdílím vzpomínku s vámi všemi a posílám své poselství lásky a modliteb britské královské rodině a všem přátelům ve Spojeném království," napsal na instagram.

    Legendární fotbalista Pelé vyjádřil lítost nad smrtí královny Alžběty II.Foto Instagram

  • Tyson Fury

    Z řad boxerů vyjádřil smutek Brit Tyson Fury. ,,Mé myšlenky a modlitby jsou dnes večer s mou královnou. Nechť je s Vámi bůh. Odpočívejte v pokoji, a ať Vám dá Bůh v nebi dobrou postel," napsal Fury smutný příspěvek na instagram.

    Smrt královny zasáhla i boxera Tysona FuryhoFoto Instagram

  • Gary Lineker

    Úmrtí královny Alžběty II. oplakal na sociální síti i bývalý fotbalový reprezentant Anglie Gary Lineker. ,,Opravdu neskutečně smutný den. Její Veličenstvo královna zemřela. Vskutku pozoruhodná žena, která sloužila své zemi důstojně, loajálně a s grácií. Odpočívejte v pokoji, Vaše Veličenstvo," vyjádřil se na sociální síti.

    Úmrtí královny oplakal také ex-fotbalista Gary LinekerFoto Instagram

  • Billi Jean Kingová

    K zástupu kondolujících sportovců se přidala i bývalá americká tenistka Billie Jean Kingová, která zavzpomínala na společné setkání. ,,Jsem zarmoucena informací o úmrtí královny Alžběty II. Její vedení, dopad a vliv je za 70 let obrovský. Potkala jsem ji v roce 2010 ve Wimbledonu, a byl to pro mě speciální okamžik."

    ,,Byla nejdéle vládnoucí britskou panovnicí v historii, jedinou ženou z královské rodiny, která sloužila v ozbrojených silách, a uznávanou vůdkyní po celém světě. Vysloužila si své místo v historii a bude nám chybět.," napsala.

    Někdejší americkou tenistku Billie Jean Kingovou zpráva o úmrtí královny velice zasáhlaFoto Instagram

  • Mo Farah

    Jako další britský sportovec vyjádřil upřímnou soustrast běžec Mo Farah, kterému královna udělila titul Sir. ,,Tímto vyjadřuji soustrast královské rodině v této neuvěřitelně smutné době. Královna byla milována po celém světě, a pro mnohé tolik znamenala. Setkání s ní bylo jednou z největších poct mého života. Budeme si ji pamatovat pro její vřelost a oddanost britskému lidu po celých 70 let na trůnu," sdělil Mo Farah na sociální síti.

    Mezi kondolujícími britskými sportovci byl i běžec Mo Farah, kterému královna udělila titul SirFoto Instagram

  • Cristiano Ronaldo

    Do smutku se ponořil vedle dalších sportovců jeden z nejlepších fotbalistů planety Cristiano Ronaldo. ,,Sedm let jsem hrál v Premier League, tohle je má osmá sezóna v Anglii. Za ta léta jsem vnímal věčnou lásku Spojeného království ke své královně, a jak důležitá byla pro Brity královna, a navždy bude."

    ,,Vzdávám hold její památce a truchlím nad touto nenahraditelnou ztrátou se zemí, kterou jsem se naučil nazývat domovem. Mé myšlenky a modlitby jsou s královskou rodinou," kondoloval Ronaldo.

    Jeden z nejlepších fotbalistů světa Cristiano Ronaldo kondoloval královské rodiněFoto Instagram

  • Dušan Uhrin

    ČTK přinesla vyjádření kouče stříbrných fotbalistů z mistrovství Evropy 1996 Dušana Uhrina staršího, který se po historickém úspěchu měl možnost setkat s královnou ve Wembley. 

    „Vzpomínám na ni jedině v dobrém, protože jsme získali stříbrné medaile a sama královna nám je po finále předávala. Pro nás to byla veliká čest,“ řekl Uhrin ČTK.  „Byla úžasně klidná, milá a vyzařovala z ní taková jiskra mládí. To by asi potvrdil každý z hráčů, kteří tehdy byli v týmu a medaili si od ní přebrali,“ vzpomínal devětasedmdesátiletý bývalý trenér.

    „Museli jsme poděkovat, ale žádný rozhovor jsme s ní neměli. Fotografie ze setkání s královnou mám dodnes doma a jsou pro mě velkou vzácností,“ dodal Uhrin.

    Dušan UhrinFoto Jaroslav Legner / Sport

  • Barbora Krejčíková

    Jednou z prvních českých sportovců, kteří se k úmrtí britské královny vyjádřili, byla tenistka Barbora Krejčíková. „Odpočívejte v pokoji, královno,“ napsala k příspěvku Buckinghamského paláce.

    Vyjádření Barbory KrejčíkovéFoto Instagram/Barbora Krejčíková

  • Dominika Cibulková

    „Velmi smutný den pro tento svět. Konec éry jedné z nejsilnějších žen v naší historii. Nechť Její Veličenstvo královna Alžběta II. odpočívá v pokoji,“ napsala na sociální sítě slovenská tenistka Dominika Cibulková.

    Vyjádření Dominiky CibulkovéFoto Instagram/Dominika Cibulková

  • Victoria Beckhamová

    „Dnešní den je velmi smutný nejen pro naši zemi, ale pro celý svět. Jsem hluboce zarmoucena odchodem naší milované panovnice, Jejího Veličenstva královny. Budeme na ni vzpomínat pro její neochvějnou věrnost a službu a v této neuvěřitelně smutné chvíli jsem v myšlenkách s královskou rodinou,“ napsala k úmrtí královny Victoria Beckhamová, manželka fotbalové legendy Davida Beckhama.
    Příspěvek Victorie BeckhamovéFoto Instagram/Victoria Beckhamová
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###