Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slovenský hokejový skandál: Člen Výkonného výboru popřel hlasování o KHL!

Autor: ptr

Tak takový zvrat nikdo nečekal. Jeden z členů Výkonného výboru Slovenského svazu ledního hokeje vypálil šokující informaci. Propírané rozhodnutí o reprezentaci hráčů působících v KHL údajně není výsledkem žádného hlasování.

Vedení SZĽH před pár dny oznámilo, že hráči působící v hokejové lize KHL, kterou tvoří převážně kluby z Ruska, mohou i nadále reprezentovat slovenský hokej. Ojedinělé rozhodnutí v rámci Evropy pobouřilo nejen slovenskou veřejnost. Kupříkladu Česko, Švédsko, Finsko, Lotyšsko a Francie rozhodly přesně naopak. Ve všech zmíněných státech si národní dres hráči z KHL neobléknou.

Kontroverzní stanovisko SZĽH se nelíbí ani hlavním sponzorům jako například společnosti Orange Slovensko, Škoda Auto Slovensko nebo obchodní řetězec Kaufland. Proti rozhodnutí se dokonce vymezilo i ministerstvo školství, pod které sport spadá, a plánuje přehodnotit smlouvu o podpoře hokeje.

Poté co na protest proti usnesení odstoupil z funkce ve VV bývalý veleúspěšný hokejista Michal Handzuš, tak přišel nečekaný zvrat. Další člen výboru Branislav Semančík ohromil prohlášením, že se o hráčích z KHL na zasedání vůbec nehlasovalo!

„Podle mě VV SZĽH na svém řádném zasedání dne 8. září 2022 o předmětné věci určitě vůbec nehlasoval. Byl jsem překvapený vyjádřením některých médií, že VV SZĽH rozhodl,“ začal přípěvek popírající vše co bylo odprezentováno.

„Ano, VV SZĽH se zabýval na svém zasedání i tímto vážným tématem. Ale protože dva věkově nejstarší a nejzkušenější členové VV SZĽH se z důvodu pracovního vytížení ze zasedání omluvili, všichni na zasedání v čele s prezidentem SZĽH Miroslavem Šatanem měli za to, že si s tak vážným tématem a rozhodnutím počkají na nejbližší společné setkání kompletního VV SZĽH.

Až poté by měl nejbližší VV SZĽH vydat stanovisko ke startu hráčů hrajících v KHL v dresu slovenské reprezentace,“ pokračoval Semančík v objasňování. Případ však ještě více zamotal. Kdo tedy o kontroverzním tématu rozhodl?

Slovenská reprezentace řeší problém hráčů působících v KHL.
Slovenská reprezentace řeší problém hráčů působících v KHL.