Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlupatá »bestie z Východu« s nádorem Valujev narukuje: Pomoc kvůli zahraničním žoldákům!

Autor: Jiří Beneš, Soňa Molatová

Vypadá jako Shrekův ošklivější bratr. Dodnes je nejtěžším a nejvyšší mistrem světa v boxu. Teď ho ruský mocipán Putin povolal do války proti Ukrajině. „Vlast volá a já jdu,“ chystá se bojovat chlupatý »zlobr« Nikolaj Valujev (49).

Je poslancem Státní dumy, věrným poskokem šířícím Putinovu ideologii. Má nezhoubný nádor na mozku, kvůli němuž ukončil v roce 2010 kariéru! Měsíc co měsíc se podrobuje terapii. Ani to jej neochránilo před povolávacím rozkazem.

K odvodu je Valujev připraven jít, jakmile mu příští týden skončí povinnosti v dolní komoře ruského parlamentu. „Na ukrajinském území je spousta zahraničních žoldáků, proto potřebuje naše armáda a armáda donbaských republik podporu,“ burcuje majitel Řádu za zásluhy o vlast 2. třídy, který v 52 profi zápasech prohrál jen dvakrát.

Částečnou mobilizaci vyhlásil ruský prezident Vladimír Putin před pár dny a ministr obrany Sergej Šojgu tvrdil, že povoláno bude přibližně 300 tisíc lidí, což je přibližně procento těch, kterých by se celá akce měla týkat. Postupem času se ale začalo ukazovat, že do boje byli povoláni například i členové klubů z KHL anebo krasobruslaři bez zkušeností v armádě.

Ruské armádě je podle Valujeva potřeba pomoci kvůli zahraničním žoldákům
Ruské armádě je podle Valujeva potřeba pomoci kvůli zahraničním žoldákům