Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vrána měl potíže už ve Washingtonu? Kokainový parťák!

Autor: rau, red

Svůj život přestává mít pod kontrolou. A hodně. Jeden z nejlepších českých hokejistů současnosti Jakub Vrána (26) musel hodit brzdu. Místo aby sypal góly, nastoupil do odborné péče asistenčního programu NHL a hráčské asociace NHLPA.

Je geniálním hráčem a taky tichošlápkem skoupým na slovo. Tajemným mužíkem, který za mořem vydělal přes půl miliardy. Není žádným tajemstvím, že si rád užívá nočního života a s tím spojených mládeneckých neřestí.

Jenže teď se mu všechno vymklo z rukou. Program jako on totiž nejčastěji absolvují hráči, kteří mají akutní problémy, buď s návykovými látkami (drogy, alkohol apod.) nebo je trápí psychické potíže a potřebují tak odbornou péči. Podle informací Blesku je Vrána ten první případ.

Je otázkou, zda jeho aktuální problémy nezačaly už v předchozím angažmá. Ve Washingtonu plného ruských hvězd neměl Vrána před svým trejdem do Detroitu zrovna vzory ctnosti. Parťákem na ledě i mimo něj mu tam byl Jevgenij Kuzněcov (30). Skvělý plejer, veselý chlapík, s nímž si český mladík užil kupu švandy, ale...

Nedávno uniklo video, na němž mu v posteli leží neznámá žena a na stole je prášek podobný kokainu. „Já a drogy? Vůbec,“ hájil se. Pár dní nato ho IIHF suspendovala na 4 roky. Za užití koksu! V NHL hraje zvesela dál: „Kokain není považován za drogu zvyšující výkonnost, a proto není zakázanou látkou,” uvedl zástupce komisaře Bill Daly. Kauza částečně poškodila i českého útočníka, možná i proto byl vyměněn...

Útočník hokejové reprezentace Jakub Vrána v teplácích přichází na Letiště Václava Havla
Útočník hokejové reprezentace Jakub Vrána v teplácích přichází na Letiště Václava Havla