Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Překvapivý konec mladé české olympioničky: Dvacet let a dost!

Autor: ptr

Tahle zpráva přišla jako blesk z čistého nebe. Dvojnásobná olympionička a naše nejlepší rychlobruslařka na krátké dráze Michaela Hrůzová (24) ukončila kariéru. Překvapivé rozhodnutí sdělila světu skrz sociální síť.

Mladá reprezentantka dosáhla svého životního úspěchu na posledních olympijských hrách v čínském Pekingu, kde se jí podařilo v oblíbené patnáctistovce probojovat až do finále B. V konečném pořadí tohoto závodu obsadila více než solidní čtrnáctou pozici a zařadila se tak mezi širší špičku ve svém sportu. Další sportovní úspěchy už však nepřidá.

„Po dvaceti letech v tomto krásném sportu jsem se rozhodla ukončit kariéru. Jsem opravdu vděčná za všechny lidi z celého světa, kteří mi pomohli na cestě za dosažením mých cílů. Byla to nezapomenutelná jízda,“ oznámila překvapivou novinku čtyřiadvacetiletá Michaela, která se tak zřejmě nadobro loučí s ledovou dráhou.

O tom, že byla pevnou součástí rychlobruslařské party, svědčí i to, že s poděkováním a gratulací přispěchala okamžitě i její nejslavnější kolegyně. „Budeš nám chybět… Děkujeme za všechny super okamžiky a zážitky spojené s Tebou. A gráťo ke všem skvělým úspěchům,“ rozloučila se s reprezentační parťačkou legenda českého rychlobruslení Martina Sáblíková.

Rychlobruslařka Michaela Hrůzová ukončila kariéru.
Rychlobruslařka Michaela Hrůzová ukončila kariéru.