4. února 2022 • 18:00

Zelená i pro Krejčího. Klíčový útočník může trénovat, v izolaci naopak kustod

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další dobrá zpráva! Poté, co gólman Šimon Hrubec dostal zelenou k odletu do Pekingu, se dobře vyvíjí i „případ“ útočníka Davida Krejčího. Po dni a půl samoizolace v olympijské vesnici se může vrátit k reprezentačnímu týmu. To znamená, že se zapojí i do tréninků. „Z Davidova návratu na led máme velkou radost. Věříme, že se co nejrychleji vrátí i ostatní,“ uvedl Martin Doktor, šéf olympijské výpravy. Bez omezení už může fungovat i obránce Jan Ščotka, který je v Pekingu náhradníkem.



Horší zpráva platí pro kustoda Zdeňka Šmída. Ten se po potvrzeném pozitivním testu musel přesunout do hotelové izolace. Po skokanovi na lyžích Viktoru Poláškovi je tak druhým členem českého týmu, který se nyní nemůže účastnit tréninků a soutěží.

„Z Davidova návratu na led máme velkou radost. Věříme, že se co nejrychleji vrátí i ostatní. Podmínkou propuštění z izolace jsou dva negativní testy v rozmezí čtyřiadvaceti hodin. Se šéflékařem Jiřím Neumannem a dalšími odborníky připravujeme všechny administrativní podklady, abychom proces co nejvíc usnadnili,“ uvedl Martin Doktor, šéf výpravy.

V režimu blízkého kontaktu bude – vedle skokana na lyžích Čestmíra Kožíška – v následujících dnech na hrách působit také hokejový útočník Lukáš Sedlák. Tato situace s největší pravděpodobností potká i dalšího člena hokejového doprovodu.

Co to znamená? Dva testy denně, jídlo na ubytování či samostatná doprava teď čekají také snowboardcrossového trenéra Marka Jelínka, který je blízkým kontaktem zahraničního pasažéra z letadla. Zpřísněná opatření ale neomezují účast v trénincích a soutěžích.

Vstoupit do diskuse
0
Play off
Články odjinud


Články odjinud